Onderzoeksuitslagen inzien in Mijn Antonius

Laboratoriumuitslagen Interne Geneeskunde na 24 uur zichtbaar in Mijn Antonius

Proef van 3 juli t/m 1 november 2023

Als u laboratoriumonderzoek heeft gehad, dan zijn uw uitslagen nu na 7 dagen zichtbaar in Mijn Antonius. Dit zijn de uitslagen van bloed-, urine-, ontlasting- en sputumonderzoek (slijm uit de luchtwegen). Veel patiënten zouden het prettig vinden om deze uitslagen eerder te kunnen bekijken. Daarom doen we bij het specialisme Interne Geneeskunde van 3 juli tot 1 november 2023 een proef, waarbij de laboratoriumuitslagen 24 uur nadat deze bekend zijn zichtbaar zijn in Mijn Antonius.

Dit geldt voor deze poli’s:

  • Diabetologie
  • Dialyse
  • Endocrinologie
  • Hematologie
  • Interne Geneeskunde
  • Nefrologie
  • Oncologie/Kanker
  • Ouderengeneeskunde
  • Reumatologie

Wat betekent dit voor u?

U ziet uw uitslagen straks eerder dan u gewend bent. Dat is vaak prettig. U bent eerder op de hoogte en u kunt zich beter voorbereiden op uw volgende afspraak. Ook hoeft u niet zich onnodig zorgen te maken.

Uw arts/verpleegkundige bespreekt uitslagen tijdens uw volgende afspraak

Is een uitslag anders dan u gewend bent of verwacht had? Dan kan dit vragen oproepen of u ongerust maken. Het is goed om te weten dat een uitslag die anders is in de meeste gevallen geen reden is tot bezorgdheid. Uw arts/verpleegkundige bespreekt de uitslag meestal tijdens uw volgende afspraak. Als het nodig is om de uitslag eerder met u te bespreken, neemt uw arts of verpleegkundige contact met u op. U hoeft dus zelf geen contact met ons op te nemen.

U kiest of u uw uitslagen kunt zien

Veel patiënten vinden het prettig om hun uitslagen eerder te zien. Ziet u uw uitslagen liever niet in Mijn Antonius? Geef dit dan hier aan. U ziet dan geen uitslagen en krijgt hierover ook geen e-mail of bericht meer op uw mobiel. U kunt dit altijd weer veranderen.

Komt u bij meerdere poli’s?

We doen de proef alleen bij bovengenoemde poli’s. Bij andere poli’s worden laboratoriumuitslagen zoals u gewend bent 7 werkdagen nadat deze bekend zijn zichtbaar in Mijn Antonius.

Vragen

Heeft u een vraag die niet kan wachten tot uw volgende afspraak? Neem dan contact op met de poli waar u onder behandeling bent. 

Heeft u vragen over Mijn Antonius? Neem dan contact op met de Mijn Antonius Helpdesk, via:

Terug naar boven