Behandelaanbod bij combinatie van psychische klachten & ziekten

Ziekenhuispsychiatrie

De afdeling ziekenhuispsychiatrie is gespecialiseerd in het behandelen van psychische klachten die samengaan of veroorzaakt worden door een lichamelijke aandoening. De psychiater voert diagnostiek, advisering en/of (mede)behandeling uit bij patiënten in het ziekenhuis.
 

Tijdens uw behandeling in het ziekenhuis kan, in overleg met u, de afdeling ziekenhuispsychiatrie worden betrokken. Bijvoorbeeld als u ook last heeft van psychiatrische klachten en/of als u vanwege lichamelijke klachten in het ziekenhuis opgenomen wordt. Advies van deze afdeling is ook mogelijk als tijdens de opname psychiatrische klachten bij u ontstaan (bijvoorbeeld een delier of paniekaanvallen).

Daarnaast biedt in ons ziekenhuis gespecialiseerde behandelingen voor moeilijk behandelbare psychiatrische klachten, voornamelijk depressie. 

‘De Pillenpoli’ van de afdeling Psychiatrie levert gespecialiseerde complexe patiëntenzorg op het gebied van psychiatrische klinische farmacologie (medicijnen). We bieden advies of begeleiding bij minderen of stoppen van psychiatrische medicijnen, daarnaast is er ruimte voor diagnostiek, monitoring en behandeling van bijwerkingen. Onze multidisciplinaire polikliniek adviseert huisarts of medisch specialist over het totale medicatiegebruik.

Waarmee kunnen wij u helpen?

  • Behandeling van psychiatrische klachten die samengaan met een lichamelijke aandoening
  • Ondersteuning of begeleiding bij psychiatrische klachten tijdens uw behandeling in het ziekenhuis
  • Behandeling van moeilijk behandelbare depressieve klachten 
  • Diagnostiek, monitoring en behandeling van bijwerkingen van psychiatrische medicijnen
  • Advies bij minderen of stoppen van psychiatrische medicijnen
     

Intakegesprek, onderzoek en behandeling

We onderzoeken wat er aan de hand is en wat hiervan de oorzaak kan zijn. De psychiatrisch verpleegkundige, psycholoog of psychiater gaat hiervoor uitgebreid met u in gesprek en maakt hierbij, als dit nodig is, gebruik van testen of vragenlijsten. Daarna bespreken wij samen met u welke mogelijkheden en behandelingen er zijn en het beste bij u passen.

Behandelaanbod

Terug naar boven