Specialisme

Faciliteiten per locatie

Utrecht

Onze bevallingslocatie in Utrecht is sinds begin 2018 open. De verlossuites zijn comfortabel en huiselijk ingericht en vele suites hebben een eigen ontspanningsbad. Verder zijn er 2 verlossuites met een speciaal bevallingsbad. Ook hebben we hier een familiekamer waar bezoek even kan verblijven, een spelletje kan spelen, TV kan kijken of even wat kan eten en drinken. Op elke verdieping is ook een keukentje waar bezoekers gebruik van kunnen maken. Zowel in de familiekamers als de pantry is koffie/thee/water beschikbaar. 

Op deze locatie werken wij met draadloos CTG. Dit betekent dat je, als zwangere, tijdens de CTG-onderzoeken gewoon vrij kunt bewegen en rondlopen en niet op bed hoeft te  blijven i.v.m. snoeren, een stuk prettiger. 

 • Adres & route

  Adres

  Soestwetering 1
  3543 AZ Utrecht
  T 088 - 320 64 00 (dit nummer is bedoeld voor afspraken en niet dringende vragen).
  T 088 - 320 64 11 (dit nummer is bedoeld voor spoed).

  Let op: de ingang van Geboortezorg voor bevallingen en spoed (niet voor bezoek!) ligt aan de Middenwetering. Daar heeft Geboortezorg een eigen parkeerterrein en ingang. Houd hier rekening mee indien je navigatie gebruikt. 

  Polikliniek St. Antonius Geboortezorg,
  volg intern routenummer 82 (zie beschrijving hieronder).

  Geboortecentrum St. Antonius Geboortezorg,
  volg intern routenummer 94 (zie beschrijving hieronder).

  Route naar het ziekenhuis

  Auto
  Onze ziekenhuislocatie in Utrecht ligt direct aan de A2. Je neemt afslag 7, Leidsche Rijn Centrum. Met de auto ben je er in ongeveer 15 minuten vanuit heel Utrecht, Vleuten, De Meern, Maarssen en Breukelen. Er is ruime parkeergelegenheid in de aangrenzende parkeergarage.

  Openbaar Vervoer
  Met het Openbaar Vervoer ben je vanaf Utrecht Centraal Station in ongeveer 20 minuten in het ziekenhuis in Utrecht. Buslijnen 19 en 39 stoppen voor de deur van het ziekenhuis, halte Jazzsingel. Tevens is er een directe verbinding van buslijn 30 uit Overvecht met het ziekenhuis. Treinstation Leidsche Rijn Centrum is vlakbij. Vanaf dit station neem je de bus (19 of 39) of loop je in ongeveer 3 minuten naar het ziekenhuis.

  Meer weten?

  Bekijk de actuele informatie over onze locaties.

 • Parkeren en interne looproute

  Parkeren op eigen terrein St. Antonius Geboortezorg

  St. Antonius Geboortezorg heeft een eigen parkeerterrein direct grenzend aan het nieuwe geboortecentrum in Utrecht. Voor wie is dit parkeerterrein bedoeld?

  Het eigen parkeerterrein van St. Antonius Geboortezorg is bedoeld voor vrouwen die komen bevallen, samen met hun partner en/of verloskundige of voor vrouwen die een aantal dagen of weken moeten verblijven in het geboortecentrum.

  Het parkeerterrein bevindt zich aan de achterzijde van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht (direct voor de ingang van St. Antonius Geboortezorg). Volg hiervoor de borden met ‘Geboortezorg spoed’. Verloskundigen en bevallende vrouwen met hun partner kunnen hier gratis parkeren. Tegenover de ingang kun je de lift nemen naar de verdieping waar je wordt verwacht (1e of 2e verdieping).

  Let op: de ingang van Geboortezorg voor bevallingen en spoed (niet voor bezoek!) ligt aan de Middenwetering. Daar heeft Geboortezorg een eigen parkeerterrein en ingang. Houd hier rekening mee indien je navigatie gebruikt. 

  Bezoek aan de polikliniek van St. Antonius Geboortezorg, route 82

  Vrouwen die een afspraak hebben bij de polikliniek/gynaecoloog kunnen parkeren in de overdekte parkeergarage aan de voorzijde (hoofdingang) van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht.

  Looproute vanuit parkeergarage Utrecht richting polikliniek Geboortezorg

  De ingang van het ziekenhuis in Utrecht bevindt zich op de 1e etage. Vanuit de parkeergarage volg je route 82 Geboortezorg/Polikliniek en loop je (langs de Apotheek) richting centrale receptie. Ter hoogte van de receptie ga je links de gang in waar diverse poliklinieken aan liggen. Na circa 100 meter vind je aan je rechterhand de ‘polikliniek van St. Antonius Geboortezorg. Bekijk ook deze plattegrond.

  (Kraam)visite geboortecentrum St. Antonius Geboortezorg, route 94

  Bezoek/familie die op (kraam)visite komen voor vrouwen die zijn opgenomen of die zijn bevallen in het nieuwe geboortecentrum kan parkeren in de overdekte parkeergarage aan de voorzijde (hoofdingang) van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht.

  Looproute vanuit parkeergarage Utrecht richting Geboortecentrum

  De ingang van het ziekenhuis in Utrecht bevindt zich op de 1e etage. Vanuit de parkeergarage volg je route 94 Geboortezorg/Geboortecentrum en loop je (langs de Apotheek) richting centrale receptie. Ter hoogte van de receptie ga je links de gang in waar diverse poliklinieken aan liggen. Je loopt alsmaar rechtdoor (circa 200 meter) tot je niet mee verder kunt en aankomt bij de centrale receptie van het nieuwe geboortecentrum (te herkennen aan de groene achterwand met planten en het logo van Geboortezorg).
  Bekijk ook deze plattegrond.

   

Nieuwegein

Let op:  Bevallingen vinden plaats in Utrecht.

St. Antonius Geboortezorg locatie Nieuwegein is bereikbaar via T 088 - 320 64 00 (dit nummer is bedoeld voor afspraken en niet dringende vragen).
Voor spoed, bel T 088 - 320 64 11.

Het is niet meer mogelijk om te bevallen in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein.

Poliklinische afspraken, zoals afspraken bij je gynaecoloog of de benodigde onderzoeken zijn nog wel mogelijk bij onze polikliniek Geboortezorg, locatie Nieuwegein. Ook bevindt zich op locatie Nieuwegein een afdeling neonatologie/post-IC.

Toon meer
 • Adres & route

  Adres

  St. Antonius Geboortezorg
  Koekoekslaan 1, Nieuwegein
  T 088 - 320 64 00 (dit nummer is bedoeld voor afspraken en niet dringende vragen).
  T 088 - 320 64 11 (dit nummer is bedoeld voor spoed).

  Als je tussen 17.00 en 08.00 uur of in het weekend bij St. Antonius Geboortezorg komt voor spoed/bevalling, lees dan ook de cursief gedrukte tekst.

  Route

  a) Rij de parkeergarage in tot aan de slagboom.

  b) Trek bij de slagboom een parkeerkaartje.

  c) Als er sprake is van spoed, dan mag je je auto parkeren op de beschikbare invalidenparkeerplaatsen.

  St. Antonius Geboortezorg beschikt over een parkeerkaart hiervoor, die je dan duidelijk zichtbaar in de auto moet plaatsen. Dan weet de parkeerbeheerder dat je daar tijdelijk mag staan. Wanneer je deze kaart niet hebt ontvangen, vraag er dan gerust naar. Vergeet niet in een later stadium de auto weer weg te zetten op een gewone parkeerplaats (als de omstandigheden het toelaten).

  d) Neem je parkeerkaartje mee en loop in de richting van de grote hal van het ziekenhuis.
  De deur vanuit de parkeergarage naar de grote hal is gesloten van 23.00 tot 08:00 uur. Druk in dat geval op de intercom en een medewerker van de beveiliging doet de deur open.

  e) Direct om de hoek vind je rolstoelen, hierin moet € 1,- borg (op de 2e en hogere etages van de parkeergarage vind je ook rolstoelen bij de liften).

  f) Direct aan je rechterhand zie je de ingang van St. Antonius Geboortezorg (op het raam zie je een grote foto van een moeder met baby).

  De ingang van St. Antonius Geboortezorg is gesloten van 17.00 uur - 08.00 uur en in het weekend. Bel aan en je krijgt een reactie via de intercom. De verpleging doet op afstand de deur voor je open.

  g) Ga met de lift (of de trap) naar boven. Daar kun je je melden aan de balie van de polikliniek.

  Kom je tussen 17.00 en 08.00 uur, dan komt de verpleging je bij de ingang van de polikliniek ophalen.

  LET OP: Als je tussen 21:00 - 06.00 uur met de taxi naar het ziekenhuis komt, is de draaideur bij de hoofdingang (tevens taxi-ingang) dicht! De taxichauffeur kan je in de parkeergarage afzetten, want hij kan binnen 15 min. weer gratis uitrijden. Zie voor de verdere uitleg van de route hierboven.

 • Verloskundigen De Geboortezaak

  Op onze locatie in Nieuwegein zijn de verloskundigen van De Geboortezaak locatie Nieuwegein gevestigd (voorheen verloskundigenpraktijk Alnatal). Begin 2017 is verloskundigenpraktijk Alnatal gefuseerd met drie andere verloskundigenpraktijken uit de regio (verloskundigenpraktijk Houten, Wijk bij Duurstede en Geboortes & Zo). Zij vormen nu samen De Geboortezaak.

  St. Antonius Geboortezorg werkt intensief samen met diverse verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties in de omgeving van Nieuwegein, Utrecht en Woerden. Dit doen we binnen het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV Uniek).

Woerden

St. Antonius Geboortezorg, locatie Woerden is bereikbaar via T 088 - 320 64 00 (dit nummer is bedoeld voor afspraken en niet dringende vragen).
Voor spoed, bel T 088 - 320 64 11.

Sinds januari 2018 is het niet meer mogelijk om te bevallen in het ziekenhuis in Woerden of in het Geboortecentrum.

Poliklinische afspraken, zoals afspraken bij je gynaecoloog of de benodigde onderzoeken zijn nog wel mogelijk bij St. Antonius Geboortezorg, locatie Woerden.

 • Adres

  St. Antonius Geboortezorg
  Polanerbaan 2
  3447 GN Woerden

  Looproute naar polikliniek St. Antonius Geboortezorg

  Vanaf de hoofdingang loopt u richting Dagbehandeling, dan neemt u de trap of de lift naar de 1e etage. Daar aangekomen gaat u rechtsaf en aan het einde links. Daar is de balie van de polikliniek van St. Antonius Geboortezorg (Verloskunde).