Wat biedt SportsClinic?

Fysiotherapeutisch diagnostisch onderzoek (FDO)

FDO staat voor een (uitgebreid) fysiotherapeutisch diagnostisch onderzoek. Dit onderzoek kan worden aangevraagd door uw orthopeed of sportarts en bestaat uit een verschillende onderzoeken naar de functie van uw gewricht (bijvoorbeeld uw knie, heup of schouder).

Als er een FDO van de knie of heup gedaan wordt, begint u meestal met een warming-up op de fiets. Na de warming-up worden er diverse testen gedaan om bijvoorbeeld te testen of er een krachtsverschil is tussen de quadriceps en de hamstrings (voor- en achterzijde van het bovenbeen) of dat er een krachtsverschil is tussen uw linker- en rechterbeen. 
Deze testen zijn nuttig voor de orthopeed om de situatie voor en na een operatie te kunnen vergelijken, maar ook om te bepalen of een operatie plaats moet vinden of dat er nog mogelijkheden om de klacht zonder operatie te behandelen.

Bij SportsClinic is een kleedkamer waar u zich kunt omkleden om eventueel sportkleding aan te trekken. Na afloop van het FDO bespreekt de fysiotherapeut de resultaten met u en maakt hij een verslag voor uw behandelend arts en/of eigen fysiotherapeut met aanbevelingen.

Meer informatie leest u op de website van Fysioholland.