Vruchtbaarheidscentrum

Jonge zwangeren unit

Het prille begin van de zwangerschap kan erg spannend zijn. Wij zijn gespecialiseerd in begeleiding van deze jonge zwangerschappen. 

Als u al patiënt bent bij het Vruchtbaarheidscentrum en u wordt zwanger, dan kunt u de eerste echografie op onze afdeling krijgen. Deze vindt plaats bij ca. 7 weken zwangerschap. Als de zwangerschap goed is, dan neemt een verloskundige de zorg voor de zwangerschap over. Deze verloskundige kunt u zelf uitkiezen.

Als er een reden is dat u onder behandeling moet blijven in het ziekenhuis, dan zullen wij dit met u bespreken.

Miskraam/buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Helaas kan het voorkomen dat de prille zwangerschap niet goed verloopt. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een zwangerschap op een onbekende locatie in de buik. Wij kunnen deze zorg overnemen van de verloskundige en zullen u gedurende dit emotionele traject zo goed mogelijk begeleiden.

Herhaalde miskramen

Daarnaast kan het ook voorkomen dat er sprake is van meerdere miskramen. Als u 2 of meer miskramen heeft doorgemaakt, dan kunnen we hier eventueel onderzoek naar doen. Dit heet ’Herhaald Miskraam onderzoek’. In veel gevallen wordt er echter geen oorzaak voor gevonden.

Hier vindt u meer informatie over:

Onderzoek

Tijdens het eerste consult wordt er meestal een echografie verricht. Dit is een vaginale echografie, omdat een prille zwangerschap met een echo op de buik niet goed zichtbaar is. Soms is het nodig dat er ook bloedonderzoek plaats vindt.

We willen u graag zo snel mogelijk duidelijkheid geven over het wel of niet intact zijn van de zwangerschap. Echter, soms is het nodig om na enkele dagen de echo of het bloedonderzoek te herhalen, om zo meer duidelijkheid te krijgen.

Terug naar boven