Behandelingen & onderzoeken

Mitraalklepreparatie

De mitralisklep zorgt er voor dat het bloed na een samentrekking van het hart niet vanuit de linkerkamer terugstroomt naar de linker boezem, maar dat het via de grote lichaamsslagader (de aorta) door het lichaam wordt gepompt.

Als deze klep niet goed werkt, moet hij worden gerepareerd. In het St. Antonius Hartcentrum gebeurt de mitraalklepoperatie met een incisie (snede) van 5 cm tussen de ribben.

Meer over mitraalklepreparatie

Daardoorheen wordt de endoscoop geplaatst. Via de lies wordt de hartlongmachine op de grote bloedvaten aangesloten.

De chirurg repareert de mitralisklep via de monitor. Door deze endoscopische methode is de operatie minder belastend dan de klassieke openhartoperatie en bovendien cosmetisch fraaier door een klein litteken. Bij vrouwen wordt de incisie onder de borstplooi gedaan.

Expertise en ervaring

Expertise & Ervaring Hartcentrum

Het St. Antonius Hartcentrum is van oudsher één van de grootste en meest innovatieve Hartcentra van Nederland. In de jaren 50 hebben we de eerste openhartoperatie onder koeling tot 32 º C verricht. In 1968 is de eerste kransslagader (bypass)operatie in Nederland uitgevoerd in ons ziekenhuis. En in 1980 is hier de eerste dotterbehandeling uitgevoerd. Inmiddels doen onze cardiologen en hartchirurgen jaarlijks gemiddeld 2.000 hartoperaties en 2.400 interventies (dotterbehandelingen, onderzoeken etc.) 
En nog steeds lopen we voorop in kwalitatief hoogwaardige hartzorg en vernieuwende behandelingen. 
Door de jarenlange ervaring en het grote aantal behandelingen die we hier uitvoeren, kunt u vertrouwen op veel expertise in vrijwel alle vormen van hartzorg.

Lees hier meer over onze ervaring en expertise.

Meer informatie

Code CAR 96-B

Terug naar boven