Behandelingen & onderzoeken

Rimpeltest

Met een rimpeltest wordt gekeken naar de werking van de dunne vezels van de zenuwen. Dit wordt gedaan door de handen in warm water te houden en te kijken of de vingers gaan rimpelen.

Voorbereiding

Voorbereiding op uw polibezoek

Een goede voorbereiding is voor u en voor ons belangrijk. Ons animatiefilmpje Voorbereiding op uw afspraak bij de polikliniek toont hoe u zich goed voorbereidt op uw afspraak en wat u kunt verwachten van uw afspraak. 

Mijn Antonius-account aanmaken

Mijn Antonius is het beveiligde online patiëntenportaal van het St. Antonius Ziekenhuis. Heeft u nog geen account? Dan is het handig als u er een aanmaakt. Op onze webpagina Mijn Antonius leest en ziet u hoe u dit eenvoudig doet. 

Afzeggen

Bent u verhinderd voor het onderzoek? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Neem hiervoor telefonisch contact op met de afdeling of polikliniek waar het onderzoek plaatsvindt. 

Onderzoek

Melden

  • Het onderzoek vindt plaats op de Klinische Neurofysiologie
  • We halen u op in de wachtruimte en begeleiden u vandaar naar de onderzoekskamer.

Onderzoek

Bij de rimpeltest vragen we u de handen circa 30 minuten in een warm bad van 40 °C te houden. Voorafgaand aan de test maakt de laborant foto’s van uw handen/vingers. Na de test herhaalt de laborant dit en wordt de mate van rimpeling van de vingertoppen beoordeeld. Vaak combineren we het onderzoek met een EMG onderzoek.

Nazorg

Uitslag

De klinisch neurofysioloog beoordeelt het onderzoek. Uw neuroloog vertelt u bij uw vervolgafspraak de uitslag van het onderzoek. De laborant geeft u dus geen uitslag aan het einde van het onderzoek.

Vragen

Heeft u vragen over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met Klinische Neurofysiologie. Onze openingstijden zijn van 08.00 tot 16.30 uur en op locatie Woerden van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt ons bereiken via T 088 320 41 00.

Veilige zorg in het ziekenhuis

In het St. Antonius Ziekenhuis staat veiligheid voorop. Onze medewerkers doen er alles aan om uw bezoek aan het ziekenhuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Help ons a.u.b. om goed voor u te zorgen door ons te vertellen:  

  • Welke medicijnen u gebruikt.
  • Of u allergieën heeft.
  • Of u (mogelijk) zwanger bent.
  • Als u iets niet begrijpt.
  • Wat u belangrijk vindt.
  • Als u iets ziet wat niet schoon is.

Bereid uw gesprek met uw zorgverlener goed voor. Voor tips: Begin een goed gesprek

Op de website van de Nederlandse Patiëntenfederatie leest u meer over hoe u zelf kunt bijdragen aan veilige zorg.

Gerelateerde informatie

Behandelingen & onderzoeken

Specialismen

Code KNF 28-O

Terug naar boven