Behandelingen en onderzoeken Cardiologie

Mitraalklepreparatie

De mitralisklep zorgt er voor dat het bloed na een samentrekking van het hart niet vanuit de linkerkamer terugstroomt naar de linker boezem, maar dat het via de grote lichaamsslagader (de aorta) door het lichaam wordt gepompt.

Als deze klep niet goed werkt, moet hij worden gerepareerd. In het St. Antonius Hartcentrum gebeurt de mitraalklepoperatie met een incisie (snede) van 5 cm tussen de ribben.

Meer over mitraalklepreparatie

Daardoorheen wordt de endoscoop geplaatst. Via de lies wordt de hartlongmachine op de grote bloedvaten aangesloten.

De chirurg repareert de mitralisklep via de monitor. Door deze endoscopische methode is de operatie minder belastend dan de klassieke openhartoperatie en bovendien cosmetisch fraaier door een klein litteken. Bij vrouwen wordt de incisie onder de borstplooi gedaan.

Expertise en ervaring

Het St. Antonius Hartcentrum is een toonaangevend behandelcentrum voor alle vormen van hartklachten en -aandoeningen. We maken hierbij gebruik van de nieuwste behandelmethoden en –technieken. We zijn bovendien het grootste hartcentrum van Nederland en leveren kwalitatief hoogwaardige zorg tot ver buiten de regiogrenzen.
Jaarlijks voeren onze cardiologen meer dan 1000 ablaties uit. Dit maakt ons een van de grootste ablatiecentra van Nederland.
Wij maken gebruik van de meest geavanceerde apparatuur en behandelmethoden die beschikbaar zijn. Deze combinatie van expertise en moderne technologie stelt ons in staat om de beste zorg te bieden en de gezondheid van onze patiënten te verbeteren.

Lees hier meer over onze ervaring en expertise.

Meer informatie

Code CAR 96-B

Terug naar boven