Videoafspraak (videobellen of beeldbellen)

Veelgestelde vragen en probleemoplossing bij videoafspraken

Algemeen

Bij een videoafspraak (beeldbellen) hebben de patiënt en arts of verpleegkundige contact via een beveiligde videoverbinding. De patiënt doet dit vanuit huis en de behandelaar vanuit het ziekenhuis. Een videoafspraak is een 'volwaardige' afspraak, die een afspraak op de poli vervangt.

U heeft een PC, laptop of tablet met camera en microfoon nodig. Een smartphone kan eventueel ook, maar dan heeft u wel een kleine beeldweergave. Daarnaast heeft u een Mijn Antonius-account nodig voor het toesturen van de link waarmee u kunt deelnemen aan het gesprek.

Een videoafspraak duurt over het algemeen net zo lang als een afspraak op de poli, dus ongeveer 10 minuten.

Ja, dat mag zeker. Twee horen meer dan één! Iemand die bij u in huis is, kan met u meekijken. Maar ook iemand die op een andere locatie is, bijvoorbeeld uw kind of mantelzorger. Hiervoor deelt u de link die u van het ziekenhuis krijgt voor de videoafspraak.

Wij raden u aan 10 minuten van te voren op de link te klikken die u heeft gekregen. U bent klaar als u de melding " You are the only participant in the conference"  hoort en dit beeld ziet:

Screenshot Mijn Antonius videobellen pexip wachtscherm

Wacht daarna rustig tot u uw behandelaar in beeld ziet verschijnen.

Oplossing bij technische problemen

Meestal betekent dit dat u 2 keer de link heeft geopend die u van ons ontvangen heeft. Als u 1 tabblad sluit, is het probleem meestal opgelost. Het kan ook zijn dat uw behandelaar per ongeluk 2 keer de link heeft geopend. Is dit niet het geval, dan kan het gebruik van oortjes ook helpen tegen een echo.

Gebruik een koptelefoon (headset) of de oortjes van uw mobiele telefoon.

Als u niet aan het woord bent, zet dan uw microfoon op "mute" (dempen). Dit is de knop onderaan het beeldscherm. Beweeg met uw muis als u de knop niet ziet.

Bij het opstarten van het gesprek (als u op de link klikt), krijgt u meestal de vraag of uw PC/laptop/tablet uw microfoon en camera mag gebruiken. Als u deze toestemming niet heeft gegegeven, kan uw behandelaar u niet horen en/of zien. Sluit het tabblad en probeer het nog een keer opnieuw door opnieuw op de link te klikken en de toestemming te geven.  

Lukt het niet om toestemming te geven, probeer dan eventueel een andere browser (bijvoorbeeld Google Chrome, Firefox, Safari).

Via de knop met het tandwiel ('settings') rechts bovenaan het scherm, kunt u instellingen voor geluid, beeld en microfoon aanpassen. Beweeg met uw muis als u de knop niet ziet.

Het is belangrijk dat u over een goede internetverbinding beschikt. Gebruik daarom bij voorkeur een vaste aansluiting via de kabel. Maakt u gebruik van wifi? Zorg dan dat u zo dicht mogelijk bij de wifirouter in huis zit. Helpt dit niet? Schakel uw camera uit via de knop met de camera onderaan uw scherm. Beweeg met uw muis als u de knop niet ziet.

Als dit ook niet werkt, start het gesprek dan in overleg met uw behandelaar nog een keer opnieuw op of ga telefonisch verder.

Staat uw vraag er niet bij of lukt het niet om het probleem zelf op te lossen? Neem dan contact op met 088 - 320 81 00 (maandag t/m vrijdag 08.30 - 17 uur). Leg zo duidelijk mogelijk uit wat het probleem is.

U kunt ook contact opnemen met dit telefoonnummer als u voorafgaand aan uw videoafspraak eerst wil testen of uw apparatuur werkt en of u alles snapt. Onze medewerkers testen dan samen met u of alles lukt.

Terug naar boven