Afspraak maken

Videoafspraak (videobellen of beeldbellen)

brandbox-beeldbellen-200703-_mg_1115-bewerkt-a

Naast de traditionele afspraak op de poli en de telefonische afspraak, zijn er in ons ziekenhuis ook videoafspraken met uw arts of verpleegkundige mogelijk. Hieronder leest u meer over hoe dit werkt.

Wat is een videoafspraak?

Bij een videoafspraak, ook wel videoconsult genoemd, hebben de patiënt en arts of verpleegkundige contact via een beveiligde videoverbinding. Een videoafspraak is een geschikt alternatief voor afspraken, waarbij geen lichamelijk onderzoek of behandeling nodig is met behulp van ziekenhuisapparatuur. Bijvoorbeeld voor een controlebezoek of om de uitslag van een onderzoek te bespreken.

Voor een videoafspraak heeft u Mijn Antonius nodig. In Mijn Antonius klikt u op een knop om uw videoafspraak op te starten.

Meer weten?

Bekijk de video Een videoafspraak met uw zorgverlener via Mijn Antonius op YouTube en/of bekijk de instructie.

Een videoafspraak heeft een aantal voordelen in vergelijking met een afspraak op de poli, zoals:

  • U hoeft niet naar het ziekenhuis te komen. Dit scheelt u reistijd en reis- en parkeerkosten.  
  • Het gesprek vindt plaats in uw eigen, vertrouwde omgeving.
  • Er kunnen gemakkelijk meer mensen (bijvoorbeeld uw partner, mantelzorger, kind) deelnemen aan het gesprek, ook als zij op een andere locatie zijn dan uzelf. 
  • U krijgt een vast tijdstip voor de afspraak. Dit in tegenstelling tot een telefonische afspraak, waarbij u om organisatorische redenen vaak een tijdsvak doorkrijgt (bijvoorbeeld tussen 13.00 en 16.00 uur).

Een videoafspraak is een van de drie vormen van een consult op afstand (naast een telefonische afspraak en een schriftelijk consult via Mijn Antonius). Deze consulten op afstand vervangen een afspraak op de poli en zijn daarom 'volwaardige' afspraken. Dit betekent dat u, als u verhinderd bent, uw afspraak telefonisch moet wijzigen of afzeggen via de poli of via Mijn Antonius.

Het ziekenhuis declareert de afspraak bij de zorgverzekeraar, net als een 'gewone' afspraak op de poli. Ook de zorgverzekering beschouwt een videoafspraak als een 'gewone' afspraak. Qua vergoeding/facturatie wordt deze dus net zo behandeld als een afspraak, waarbij u naar de poli komt. Consulten op afstand kunnen dus invloed hebben op uw eigen risico.

Vraag er gerust om bij uw poli

Op dit moment zijn videoafspraken nog niet op alle poliklinieken mogelijk, maar deze mogelijkheid wordt nu verder uitgebreid in ons ziekenhuis. Als u een afspraak via video wilt, vraag er dan gerust om bij uw poli/behandelaar.

Vragen of hulp nodig?

  • Kijk of u het antwoord op uw vraag terugvindt bij onze veelgestelde vragen.
  • Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op: T 088 320 81 00, optie 3 (maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur). Onze medewerkers helpen u graag verder.
Terug naar boven