Home

Dag van Gedenken 2023

Banner dag van gedenken
Dag van Gedenken

Dinsdag 7 november is de Dag van Gedenken. We staan deze dag stil bij stilgeboren kindjes en patiënten en collega's die het afgelopen jaar zijn overleden. Op de Dag van Gedenken geven we nabestaanden de gelegenheid om hun dierbare te gedenken, een kaarsje te branden en om iets van troost te vinden. 

Wanneer iemand in het ziekenhuis komt te overlijden, eindigt vaak plotseling een intensieve periode. Herinneringen en gevoelens aan een dierbare blijven daarmee op een bepaalde manier ook aan het ziekenhuis verbonden. Op de Dag van Gedenken nemen we tijd om daar bij stil te staan.

Kaarsje aansteken

Als u langs wilt komen in het ziekenhuis om een kaarsje aan te steken voor een overleden dierbare, bent u van harte welkom in de stiltecentra op onze locaties in Nieuwegein, Utrecht en Woerden. 

In onze stiltecentra in Utrecht en Nieuwegein zijn tussen 11:00 - 14:00 uur medewerkers van de dienst Geestelijke Verzorging aanwezig voor een persoonlijk gesprek.

Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek maar komt u liever op een ander moment? Dan kunt u altijd contact opnemen met de medewerkers van de Geestelijke Verzorging via (088) 320 70000.  

Speciale bijeenkomst voor medewerkers

Voor medewerkers is er op 7 november een speciale bijeenkomst waarin we stilstaan bij de stilgeboren kindjes en patiënten en collega's die het afgelopen jaar zijn overleden. We steken kaarsen aan en houden een moment van stilte. Daarnaast worden er gedichten voorgelezen en spelen collega's muziek. 

Herinneringspagina

Op een speciale herinneringspagina kan iedereen een boodschap achterlaten als herinnering aan zijn of haar dierbare. Dat kan in de vorm van het aansteken van een (digitaal) kaarsje, een tekst (gedicht of gewoon de woorden die te binnen schieten), foto, video of muziek.

Terug naar boven