Specialismen & behandelcentra

Dermatologie

Het specialisme Dermatologie houdt zich bezig met de diagnose en behandeling van huidziekten. Hierbij kunt u denken aan eczeem, psoriasis, huidkanker, moedervlekken, open been en spataderen.

U kunt in het St. Antonius Ziekenhuis terecht voor bijna alle onderzoeken en behandelingen op het gebied van dermatologie.

Dermatologie in het St. Antonius Ziekenhuis

Het specialisme Dermatologie biedt een compleet pakket aan onderzoek en behandelingen, op alle gebieden van het specialisme. De dermatoloog heeft meerdere middelen ter beschikking bij het stellen van de diagnose. Bijvoorbeeld dermatoscopie (speciale loep met verlichting) om moedervlekken te beoordelen, huidbiopten voor microscopisch onderzoek door de patholoog-anatoom, plakproeven en priktesten om allergieën op te sporen en duplexonderzoek om de doorgankelijkheid van bloedvaten te onderzoeken. 

Vooruitstrevende zorg

Bij Dermatologie maken we gebruik van de nieuwste behandelmethoden en -technieken. We zijn vooruitstrevend op veel gebieden binnen ons specialisme. Hierbij kunt u denken aan de behandeling van diverse vormen van huidkanker (onder andere met Mohs’ micrografische chirurgie)  spataders, eczeem en psoriasis. Andere behandelingsmogelijkheden zijn: zalven, medicijnen, stikstof, operatief verwijderen van huidafwijkingen, wegbranden (coaguleren) van huidafwijkingen, wegspuiten (scleroseren), zwachtelen, lichttherapie bij psoriasis of eczeem, laserbehandeling van spataderen, overmatige beharing en vaatproblemen zoals couperose en wijnvlekken.

Zorg op maat

Niet iedere patiënt is hetzelfde. Een bepaalde ziekte kan zich bij de een anders uiten dan bij de ander. Als u voor behandeling naar de poli komt, streven we er daarom naar om deze zo veel mogelijk af te stemmen op wat het beste bij uw situatie past.

Inloopspreekuur ‘Check je Plek’

Elke dinsdagochtend hebben wij een inloopspreekuur voor controle van verdachte plekjes op de huid of moedervlekken. U kunt zich vanaf 8 uur (tot 10.30 uur) aanmelden bij onze Poli Dermatologie op locatie Utrecht, route 86. U heeft hiervoor een verwijzing van de huisarts nodig. Zodra u op de Poli Dermatologie bent aangekomen kunt u zich aanmelden bij de assistenten aan de balie. Vervolgens kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. 

Patienten worden gezien en opgeroepen op volgorde van aanmelding. Dus hoe eerder u zich aanmeldt hoe sneller u geholpen wordt. Het kan helaas ook zo zijn dat we zoveel aanmeldingen hebben dat het inloopspreekuur 'vol' is. In dat geval vragen wij u een nieuwe afpraak te maken bij onze assistenten aan de balie. Uiteraard streven wij ernaar u dezelfde ochtend nog te helpen. Maar helaas kan dat niet in alle gevallen.

Als u meer zekerheid wil kunt u ook bellen met de poli Dermatologie (T 088 320 54 00) om een afspraak in te plannen.

Samenwerking

Ons team bestaat uit deskundige en toegewijde medewerkers. We werken nauw samen met dermatologisch verpleegkundigen, physician assistants, een huidtherapeut, een bandagist en gespecialiseerde doktersassistenten. 

Aandachtsgebieden

De dermatologen in het St. Antonius hebben speciale expertise in de behandeling van: 

  • 15.000

    diagnoses per jaar

  • Kwaliteitszegel Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV)

Meer weten?

Terug naar boven