St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Ziekenhuis Utrecht

Contact

Bezoekadres

Soestwetering 1
3543 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 2500
3430 EM Nieuwegein
Ons ziekenhuis in Utrecht is een van de St. Antonius-locaties waar u terecht kunt voor medische zorg. Op deze pagina vindt u informatie specifiek voor deze locatie aan de Soestwetering in Utrecht. U vindt bijvoorbeeld handige routeinformatie en meer informatie over de faciliteiten op deze locatie.

Let op: draag overal in het ziekenhuis een chirurgisch mond-neusmasker. Dit geldt ook als u geen klachten heeft.

Route en parkeren

Voorzieningen

 • Voorzieningen voor mindervaliden

  Bent u slecht ter been of anderszins minder mobiel of valide, dan hebben we in ons ziekenhuis in Utrecht verschillende voorzieningen om uw bezoek aan ons ziekenhuis te vergemakkelijken.

  'Kiss & Ride' voor brengen en halen

  Het terrein bij de hoofdingang biedt voldoende ruimte om patiënten die slecht ter been zijn direct bij de hoofdingang af te zetten en op te halen bij de zogenaamde 'Kiss & Ride'-plaatsen pal voor de hoofdingang. Ook de taxistandplaatsen zijn hier te vinden. Via de grote draaideur kunt u met een rolstoel of scootmobiel gemakkelijk naar binnen of u gebruikt de openslaande deur ernaast die met een druk op de knop voor u opengaat.

  Gehandicaptenparkeerplaatsen

  Komt u zelf met de auto en heeft u een gehandicaptenkaart? Dan kunt u parkeren in de parkeergarage. De speciale invalidenparkeervakken vind u op de eerste verdieping in de parkeergarage, vlakbij de ingang van het ziekenhuis waar op de eerste verdieping ook de centrale receptie en de poliklinieken zich bevinden. Let er wel op dat uw kaart duidelijk zichtbaar voor het raam ligt. Voor de gehandicaptenparkeerplaatsen geldt het normale parkeertarief.

  Indeling ziekenhuis

  De centrale receptie en de meeste poli’s bevinden zich op de eerste verdieping van ons ziekenhuis in Utrecht. Ook op de begane grond zijn bevinden zich nog een aantal poli’s. de verpleegafdelingen bevinden zich op de 4e en 5e verdieping en zijn met de lift bereikbaar. Houdt u er rekening mee dat de afstand vanaf de ingang tot uw bestemming best ver kan zijn. Op de looproute door het ziekenhuis vind u op diverse plekken zitjes om even uit te rusten. Ook kunt u gebruik maken van rolstoelen of de golfkar. Bekijk de plattegrond voor meer informatie over de indeling het ziekenhuis.

  Rolstoelen en golfkar

  Meteen bij binnenkomst in het ziekenhuis én op alle lagen van de parkeergarage vindt u rolstoelen die u via een munt van 50 cent of 1 euro kunt lenen. Bij het terugplaatsen van de rolstoel krijgt u het muntje weer terug (zoals bij een winkelwagentje).

  U kunt bovendien gratis gebruikmaken van de caddy (golfkarretje) om u naar de poliklinieken te brengen op de begane grond. Onze gastvrouwen en -heren van de informatiebalie bij de ingangen, brengen u graag naar uw plek van bestemming in het ziekenhuis.

  Taxi bestellen

  Onze gastvrouwen en –heren staan uiteraard ook voor u klaar als u andere vragen heeft of als u een taxi wilt bestellen.

  Invalidentoiletten

  Op de begane grond en eerste verdieping van ons ziekenhuis in Utrecht bevinden zich diverse invalidentoiletten. Ze staan aangegeven op de plattegrond. U kunt natuurlijk ook altijd een gastvrouw of medewerker vragen naar het invalidentoilet. We wijzen u graag de weg.

  Liften

  Centraal gelegen in ons ziekenhuis in Utrecht vindt u de liften. Vanaf de hoofdingang in de centrale gaat u rechtdoor de gang in op de begane grond. U vindt de liften dan aan uw rechterhand. Vanaf de parkeergarage gaat u linksaf richting de centrale receptie waar u de liften tegenover de receptie vindt.

  Hulphond

  Heeft u een hulphond en bezoekt u als patiënt ons ziekenhuis? Dan is uw hond ook van harte welkom in ons ziekenhuis. Andere (huis)dieren zijn helaas niet toegestaan. Wij vragen u wel om uw hulphond aan te lijnen zodra u het ziekenhuis binnenkomt. Om te voorkomen dat u onnodig wordt aangesproken, vragen wij u zich te melden bij de centrale receptie en uw hond een dekje/tuigje aan te trekken met het logo van uw hulphondorganisatie; zo kan iedereen zien dat uw hond een hulphond is. Lees meer over bezoek aan het ziekenhuis met hulphond.
   

 • Restaurant / eten en drinken

  In het bezoekersrestaurant bent u van harte welkom voor een kopje koffie, lunch of andere versnapering. In de winkel van Vermaat kunt u terecht voor kleine snacks of een ijsje.

  • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 - 16.00 uur
  Impressie van het bezoekersrestaurant van het St. Antonius Utrecht

  Het bezoekersrestaurant vindt u hier:

  • Komt u binnen via de via de hoofdingang op de begane grond? Als met de roltrap naar boven gaat vindt u het restaurant als u boven komt direct aan uw rechterhand.
  • Komt u vanuit de parkeergarage? Als u de gang uitloopt en bij de receptie rechtsaf gaat, dan vindt u het restaurant vlak voor de roltrap aan uw linkerhand.

  Het winkeltje van Vermaat vindt u hier:

  • Komt u binnen via de via de hoofdingang op de begane grond? Als met de roltrap naar boven gaat, de gang doorloopt tot aan de rececptie (aan uw linkerhand) vindt u het winkeltje van Vermaat tegenover de receptie.
  • Komt u vanuit de parkeergarage? Als u de gang door loopt vindt u de winkel van Vermaat aan uw linkerhand (tegenover de receptie).

 • Winkels

  Haar op Maat

  Je haar verliezen, door welke oorzaak ook, is aangrijpend. Het dragen van een haarwerk kan helpen om u beter en zekerder te voelen. Haar op Maat geeft deskundige begeleiding bij de keuze voor een haarwerk, met een luisterend oor en persoonlijke aandacht voorop. U kunt er ook terecht voor petten, turbans, sjaals en dergelijke. U vindt de winkel in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht op de eerste verdieping in de gang van de parkeergarage naar de centrale receptie.

  • Openingstijden: op afspraak (maandag van 12.00 tot 17.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur)
  • Contact: T 030 - 210 21 62
  • Meer informatie: www.haaropmaat.nl

  Vermaat (winkel)

  In de winkel van Vermaat kunt u terecht voor bloemen, kaarten, boeken en geschenken, maar ook voor een kleine snack of een ijsje. Voor eten en drinken kunt u daarnaast terecht bij het bezoekersrestaurant (zie onder 'Restaurant / eten en drinken').

  • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 17.00 uur.
  • Contact: T 030 – 241 12 69
 • Bellen en wifi

  Bellen

  U mag in ons ziekenhuis gebruikmaken van uw mobiele telefoon. We vragen u wel rekening te houden met andere patiënten en bezoekers en verzoeken u daarom uw ringtone uit te zetten en ervoor te zorgen dat uw telefoongesprek niet storend is voor anderen.

  Wifi

  Op de ziekenhuislocaties van het St. Antonius Ziekenhuis kunt u gebruikmaken van gratis wifi. 

 • Kinderopvang

  Vanaf maandag 16 maart 2020 is er tijdelijk geen kinderopvang op onze locaties. Dit heeft te maken met de maatregelen en ontwikkelingen rondom het coronavirus. Kijk voor meer informatie op onze speciale pagina over het coronavirus.

  De ingang van kinderopvang Nijntje in St. Antonius Utrecht
 • Zitjes binnen en buiten

  Buiten

  Buiten kunt u zitten op de bankje vlakbij de hoofdingang.

  Binnen

  In het ziekenhuis vindt u in de centrale hal en poligang diverse plekken waar u even kunt zitten.

 • Kerkdiensten

  Momenteel zijn er geen kerkdiensten mogelijk in het ziekenhuis. Dit heeft te maken met de maatregelen en ontwikkelingen rondom het coronavirus. Kijk voor meer informatie op onze speciale pagina over het coronavirus.

 • Stilte- en gebedsruimte

  In het Stiltecentrum kunt u terecht voor rust, bezinning en gebed. Er is een hoek waar u kaarsjes kunt branden, er is een leeshoekje en er ligt een schrift waarin u uw gevoelens, gedachten en gebeden kunt opschrijven. U het Stiltecentrum op de eerste verdieping, vanaf de centrale receptie vrijwel direct aan uw rechterhand. Hier vindt u ook de islamitische gebedsruimte. 

 • Oplaadpunt ov-chipkaart

  Wilt u uw ov-chipkaart opladen? Dit kan bij het oplaadpunt vlakbij de in-/uitgang op de begane grond van het ziekenhuis.

 • Taxi

  Als u met de taxi naar het ziekenhuis komt, dan stopt de taxi bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Via de draaideur komt u het ziekenhuis binnen. Als u deze gang uitloopt komt u bij de receptie en de gang waar de poliklinieken zich bevinden.

  Heeft u een taxi nodig?

  Onze gastvrouwen en medewerkers aan de informatiebalie helpen u graag bij het bestellen van een taxi. U vindt de taxistandplaats bij de hoofdingang  van het ziekenhuis (begane grond).

 • Paraplu inpakhoes

  Op diverse plaatsen op locatie Utrecht zijn zogenaamde U-wrap dispensers geplaatst. U-wrap steekt iedere natte paraplu in een handomdraai in een plastic (biologisch afbreekbare) hoes.