Handtherapie

Ervaring en expertise Handtherapie

Samenwerking met verschillende deskundigen

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen werken handtherapeuten (gespecialiseerde fysiotherapeuten en ergotherapeuten) en andere medisch specialisten nauw samen. Zo hebben onze handtherapeuten gezamenlijke spreekuren met de plastisch chirurg, traumachirurg, reumatoloog en revalidatiearts. Tijdens deze spreekuren onderzoeken zij samen de problemen aan uw hand, pols of onderarm. Door deze intensieve samenwerking kunnen wij voor uw probleem snel een behandelplan opstellen. Daarnaast vinden de behandelingen van de fysiotherapeut en ergotherapeut plaats in één ruimte, zodat we eventuele problemen meteen kunnen oplossen.

Therapeuten lid van KNGF

De fysiotherapeuten van de Vakgroep Handtherapie hebben zich uitgebreid geschoold om patiënten met handproblemen optimaal te kunnen behandelen. Zij zijn lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en staan in het kwaliteitsregister van dit genootschap ingeschreven. De ergotherapeuten staan in het kwaliteitsregister Paramedici.

Lid van NVHT

Alle therapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging Voor Handtherapie (NVHT), een vereniging van fysiotherapeuten en ergotherapeuten die zich bezighouden met het revalideren van patiënten met hand- en polsproblemen. Een aantal ergo- en fysiotherapeuten is gecertificeerd Nederlands handtherapeut (CHT-NL).

Terug naar boven