Geboortezorg

Patiënteninformatie Neonatologie

Patiënteninformatie Neonatologie

Meer informatie over neonatologie en Care4Neo

Jullie kind heeft, nog meer dan andere pasgeboren baby’s, bijzondere aandacht en speciale verzorging nodig. Er komt veel op jullie af, nog meer dan bij andere kersverse ouders. Wellicht zit je met veel praktische vragen over de verzorging van en zorg voor jullie te vroeg geboren kind en zijn jullie onzeker. Misschien vraag je je af wat je kunt verwachten van de zorgprofessionals die voor julliekind zorgen en wat je als ouders kunt doen om jullie kind zo goed mogelijk te helpen.

Jullie zullen snel wegwijs worden in de wereld van een neonatologieafdeling. Ons team is er  om samen met jullie voor jullie kindje te zorgen en samen wordt er gesproken over de ontwikkelingen en behandelingen etc. Wij beantwoorden graag jullie vragen! De wereld van neonatologie kan echter complex zijn. Nu maar ook als jullie straks thuis zijn of nog later. Daarom is het fijn dat je weet waar - naast bij onze zorgverleners en op onze eigen website - je als ouders nog meer informatie kunt vinden. 

Care4Neo behartigt de belangen van ouders waarvan het kind direct na de geboorte wordt opgenomen in een ziekenhuis. Ouders met een prematuur zijn, in een nieuwe en spannende fase van hun leven, erg geholpen met heldere en toegankelijke informatie en steun. Care4Neo staat klaar voor ouders met te vroeg, te licht (dysmatuur) of ziek geboren baby’s. Dit doet men al meer dan 40 jaar op verschillende manieren. Op hun website kun je op je gemak veel nuttige informatie vinden over neonatologie. En ook wat de stichting voor ouders en ook ex-couveusekinderen kan betekenen. 

Terug naar boven