Digitaal contact met het St. Antonius

Veilig e-mailen

Het St. Antonius kan veilig e-mailen naar externe zorgverleners en organisaties. Het St. Antonius mailt alleen veilig als het gaat om privacygevoelige informatie:

  • persoonsgegevens zoals BSN-nummer, NAW, telefoonnummer e.d.
  • medische gegevens die herleidbaar zijn tot personen.

Bent u aangesloten bij een veilig zorgnetwerk?

Wanneer uw (zorg)organisatie of huisartsenpraktijk op een veilig netwerk zit zoals KPN Zorg Messenger of Zorgmail, verandert er niets en hoeft ook niets extra’s te doen. Dit geldt voor het merendeel van de huisartsenpraktijken in onze regio.

Bent u niet aangesloten bij een veilig zorgnetwerk?

Wanneer uw organisatie of huisartsenpraktijk niet op een veilig netwerk zit, moet u wel iets extra’s doen. De eerste keer dat u een veilige e-mail van ons ontvangt, maakt u namelijk een account aan bij KPN Zorg Messenger. Hieronder leggen we kort uit hoe dit werkt:

  • U ontvangt een notificatie  in uw mailbox met de tekst dat er op een beveiligde locatie een bericht voor u klaarstaat.
  • De eerste keer maakt u een account aan voor KPN Zorg Messenger. U leest in de notificatie hoe u dit werkt. Dit proces wijst zich vanzelf, maar voor de zekerheid hebben we ook een handleiding met screenshots voor u gemaakt (zie link hieronder). In principe is deze echter niet nodig.
  • Als u eenmaal een wachtwoord hebt aangemaakt, komen nieuwe berichten van het St. Antonius als notificatie bij u binnen.  Als u nog bent ingelogd, komt u meteen in het scherm van de Zorg Messenger; als u uitgelogd bent, dan verschijnt eerst het inlogscherm.

Lees hier de uitgebreide handleiding met screenshots over hoe KPN Zorg Messenger precies werkt.

Werkafspraken veilige mail  in de regio  

Op dit moment wordt er binnen de regio Utrecht gewerkt aan uniforme werkafspraken rondom veilige mail voor alle zorgaanbieders. Deze zijn opgesteld vanuit het samenwerkingsverband Trijn, waarbij een groot aantal zorgaanbieders zoals ziekenhuizen en huisartsen in de regio Utrecht aangesloten is. Ook het St. Antonius participeert hierin. Door werkafspraken te maken over het gebruik van veilige mail, werken we toe naar een efficiënte manier van communiceren tussen zorgaanbieders onderling in de regio Utrecht.

Vragen?

Mocht u ondanks bovenstaande uitleg en de handleiding toch vragen hebben over veilige e-mail, dan kunt u uw vraag sturen naar huisarts@antoniusziekenhuis.nl. Samen met onze ICT-afdeling helpen wij u dan verder.

Terug naar boven