Uw opname op de Intensive en Medium Care
Bij opname in het ziekenhuis komt u meestal op een 'gewone' verpleegafdeling. Als er meer bewaking of zorg nodig is, kan opname op de Intensive Care (IC) of Medium Care (MC) nodig zijn. Bijvoorbeeld bij een levensbedreigende ziekte of na een complexe operatie. Opnames op de IC of MC kunnen onverwacht zijn. Denk bijvoorbeeld aan patiënten met een ernstige infectie, bloedvergiftiging, hartstilstand of na een ongeluk.
Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft 20 IC-bedden en 10 MC-bedden. Ook in Utrecht is een IC/MC-afdeling.
De beste zorg door moderne technieken
Onze Intensive & Medium Care voldoet aan alle strenge veiligheids- en kwaliteitseisen en beschikt over alle faciliteiten om u de zorg te bieden die u nodig heeft. Het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein heeft de grootste niet-academische IC/MC in de regio. We bieden zorg in een moderne en rustige omgeving, die herstel bevordert.
Voor de IC- en MC-verpleegkundigen, studenten en intensivisten zijn de werkomstandigheden op de moderne IC/MC optimaal, waardoor zij nog beter in staat zijn om als team topzorg te verlenen aan patiënten en hun familieleden.
Persoonlijke spullen en hygiëne
Als u op de IC of MC ligt, bent u via slangetjes en kabels met apparaten verbonden. Het is daarom niet handig om uw eigen nachtkleding te dragen. Daarom krijgt u een ziekenhuispyjama met drukknopen aan de zijkanten. Neem wel uw eigen toiletartikelen mee (tandenborstel, tandpasta, kam etcetera). Om te voorkomen dat uw spullen zoekraken, adviseren we u om er een stickertje met uw naam op te plakken.
Om hygiënische redenen worden sieraden bij de opname afgedaan en aan familie/naasten meegegeven. Dit gebeurt meestal al op de verpleegafdeling. Bloemen en planten zijn om dezelfde reden niet toegestaan.
Mochten er onverhoopt persoonlijke eigendommen zijn zoekgeraakt, dan kunt u op de website Ilost kijken of er iets gevonden is.De IC/MC is niet verantwoordelijk voor verlies, beschadiging of diefstal van eigendommen op de afdeling of daarbuiten.
Contactpersoon
Onze medewerkers mogen niet zomaar aan iedereen informatie over patiënten geven. Daarom is de afspraak dat een van uw familieleden of naasten uw vaste contactpersoon is. De verpleging en andere hulpverleners mogen alleen aan die ene contactpersoon informatie geven over hoe het met u gaat. Als het kan, geeft u zelf vooraf aan wie dit is.
Heeft u vragen over hoe het met uw dierbare gaat? De contactpersoon kan hiervoor dag en nacht bellen naar de verpleegkundige, behalve tijdens de overdrachten van de diensten. Dit is rond 07.30, 15.30 en 23.15 uur. De verpleegkundige kan algemene informatie geven over de toestand van uw naaste. Voor vragen over de medische toestand en/of de behandeling kan de contactpersoon terecht bij de arts. De familiebegeleider kan hiervoor een afspraak maken.
Terug naar de verpleegafdeling
Als uw gezondheid verbeterd is en uw lichaamsfuncties stabiel genoeg zijn, komt u weer op een 'gewone' verpleegafdeling te liggen. Welke afdeling dat is, is afhankelijk van uw klachten of aandoening. Daar komen de verpleegkundigen en de arts minder vaak bij u langs dan u gewend was. Dat is een goed teken: omdat het goed met u gaat heeft u minder intensieve zorg nodig.