Met wie krijgt u te maken in het ziekenhuis?

Het jasje van... Laurens Kaas

Het jasje van... Laurens Kaas

In de rubriek ‘Het jasje van’ portretteren we medewerkers van het ziekenhuis. Dit keer staat orthopeed Laurens Kaas centraal. Als orthopedisch chirurg behandelt hij diverse aandoeningen aan botten, gewrichten, spieren en pezen.

Welk jasje draag je?

“Ik draag tijdens mijn werk op de polikliniek een doktersjas. Tijdens operaties draag ik – naast mijn OK-broek en bijbehorende T-shirt – een steriele operatiejas.”

Hoelang draag je het jasje al?

“De eerste keer dat ik een doktersjas droeg was in 2004, toen ik begon met mijn coschappen in het Academisch ziekenhuis Maastricht. Daarna heb ik nog doktersjassen in diverse ziekenhuizen in Nederland en België gedragen. De doktersjas van het St. Antonius Ziekenhuis droeg ik voor het eerst in 2008, als arts-assistent in opleiding tot orthopedisch chirurg. Sinds augustus 2017 werk ik als orthopedisch chirurg in het St. Antonius.”

Wat zijn je belangrijkste taken in het ziekenhuis?

“Als orthopedisch chirurg krijg ik te maken met diverse aandoeningen aan botten, gewrichten, spieren en pezen. Ik ben gespecialiseerd in aandoeningen aan de knie en de heup en behandel ook vaak letsel na ongevallen, zoals botbreuken en gescheurde kniebanden. Ik zie patiënten op de polikliniek en ik opereer patiënten, die bijvoorbeeld een heup- of knieprothese nodig hebben. Verder ben ik regelmatig op de verpleegafdeling om langs te gaan bij de patiënten die ik geopereerd heb. Daarnaast houd ik mij bezig met een aantal projecten in het ziekenhuis om de zorg voor onze patiënten nog beter te maken.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Samen met de patiënt en het team van collega’s komen tot een succesvolle behandeling, waardoor de patiënt optimaal kan blijven bewegen, is het leukste wat er is. Je kunt als orthopedisch chirurg de kwaliteit van leven én bewegen van een patiënt enorm verbeteren!”

Mooiste momenten?

“Iedere tevreden patiënt is weer een nieuw mooi moment. Maar de mooiste momenten zijn toch wel om op de verpleegafdeling patiënten te zien, die net een heupprothese hebben gekregen en de pijn van de heupslijtage al direct na de operatie kwijt zijn. Ze hebben uiteraard nog wat ongemak van de wond, maar ze kunnen eindelijk weer pijnloos en onbeperkt bewegen!”

Terug naar boven