Kinderen & Jeugd

Nieuwe Spoedeisende Hulp speciaal voor kinderen

Vanaf 19 juni 2024 ga je bij spoed altijd naar de Spoedeisende Hulp voor kinderen in Utrecht

Val je met de fiets en breek je je arm? Krijg je een knieblessure tijdens het voetballen of gebeurt er iets anders waardoor je opeens naar het ziekenhuis moet? Vanaf 19 juni 2024 word je dan geholpen op de splinternieuwe Spoedeisende Hulp voor kinderen in Utrecht (Leidsche Rijn). We noemen dit ook wel de Kinder-SEH.

Vanaf 19 juni kun je, als je met spoed naar het ziekenhuis moet, niet meer terecht op de Spoedeisende Hulp in Nieuwegein, maar ga je altijd naar de nieuwe Kinder-SEH in Utrecht (of naar de Spoedeisende Hulp van een ander ziekenhuis). 

De aparte wachtkamer en behandelkamers op de nieuwe Kinder-SEH zijn speciaal ingericht voor kinderen. Ook werken er dokters en verpleegkundigen, die ervoor hebben geleerd om te werken met kinderen. De Kinder-SEH heeft veel voordelen voor jou en je ouder(s)/verzorger(s):

  • De dokters en verpleegkundigen op de Kinder-SEH doen er alles aan zodat jij zo weinig mogelijk pijn hebt. Ze begrijpen ook heel goed dat je sommige dingen misschien spannend vindt en weten allerlei manieren om jou daarbij te helpen;
  • De wachtruimte en behandelkamers zijn speciaal ingericht voor kinderen;
  • Je hoeft niet meer te wachten tussen grote mensen die ook met spoed naar het ziekenhuis moeten.

Ook een splinternieuwe Kinder- en jeugdafdeling in Utrecht

Als de dokter op de Kinder-SEH je onderzocht heeft en vindt dat je in het ziekenhuis moet blijven slapen, dan ga je naar de nieuwe Kinder- en jeugdafdeling in Utrecht. Daar krijg je een fijne, grote eenpersoonskamer helemaal voor jezelf. Hierdoor is het nóg beter mogelijk dat je ouder(s)/verzorger(s) zoveel mogelijk bij jou zijn en meehelpen om voor jou te zorgen. Lees hier meer over de nieuwe Kinder- en Jeugdafdeling

Terug naar boven