Aandoeningen

Kransslagadervernauwing

De kransslagaders zijn de bloedvaten die het hart van bloed voorzien. Deze kransslagaders kunnen dichtslibben doordat vetten, kalk en klontertjes van bloedplaatjes zich gaan hechten aan de binnenwand.

De vettige laag verhardt en kan de kransslagaders vernauwen waardoor er minder bloed naar het hart stroomt en het hart niet genoeg zuurstof krijgt. Dit dichtslibben van de slagaders wordt ook wel aderverkalking (atherosclerose) genoemd. 

Op deze pagina snel naar

Symptomen

Als het hart niet genoeg zuurstof krijgt kan dit pijn op de borst en soms nekpijn en verminderd gevoel in de linker arm veroorzaken. Sommige mensen hebben hier alleen last van bij inspanning anderen ook in rust. Ook kan het, bij vrouwen meer dan bij mannen, klachten geven van kortademigheid of conditieverlies.

Behandelingen

De behandeling bestaat uit een dotterbehandeling, indien nodig met plaatsing van een stent en medicijnen of een bypass operatie.

Expertise en ervaring

Het St. Antonius Hartcentrum is een toonaangevend behandelcentrum voor alle vormen van hartklachten en -aandoeningen. We zijn bovendien het grootste hartcentrum van Nederland en leveren kwalitatief hoogwaardige zorg tot ver buiten de regiogrenzen.   

Meer informatie

Websites

Meer informatie over hart- en vaatziekten vindt u op de volgende websites:

Gerelateerde informatie

Code
CAR 74-A