Aandoeningen

Leukemie

Leukemie is een kwaadaardige ziekte van het beenmerg waarbij het lichaam te veel witte bloedcellen aanmaakt. Deze leukemiecellen rijpen niet goed uit tot volwassen cellen.

Hierdoor ontstaat een tekort aan normale (volwassen) witte bloedcellen. De leukemiecellen blijven zich delen en hopen zich op in uw beenmerg.

Op deze pagina snel naar

Meer over leukemie

Hierdoor maakt uw beenmerg  ook minder rode bloedcellen en bloedplaatjes aan. 

U heeft witte bloedcellen nodig voor de afweer tegen indringers in uw lichaam, zoals bacteriën en virussen. De afwijkende leukemiecellen kunnen dat minder goed.

Soorten

We onderscheiden vier soorten leukemie:

De informatie die u hier vindt, is alleen van toepassing op volwassenen met leukemie.

Onderzoeken

Er zijn verschillende onderzoeken nodig om de diagnose leukemie te stellen. Welke nodig zijn, hangt af van de soort leukemie.

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen voor leukemie. Welke voor u geschikt zijn, hangt onder meer af van het soort leukemie en uw eigen gezondheid.

Expertise en ervaring

De hematologen van het St. Antonius Kankercentrum hebben veel ervaring met de behandeling van hematologische vormen van kanker, zoals leukemie, multipel myeloom, Hodgkin/Non Hodgkin en de ziekte van Waldenström. Binnen ons centrum worden specialistische behandelingen uitgevoerd zoals stamceltransplantatie.

Meer informatie

Websites

Gratis app 'Hematologie St Antonius'

Zoekt u meer informatie over een ziektebeeld, onderzoek, behandeling, het hematologie team of ondersteunende informatie rondom uw ziekte en behandeling dan kunt u de app 'Hematologie St. Antonius' raadplegen. Deze app is gratis te downloaden in de App Store of op Google Play.

Favicon antonius-hematologie-app

Gerelateerde informatie

Code
INT-A-OD-1