Specialismen & behandelcentra

Longcentrum

Alle zorg voor patiënten met longaandoeningen verlenen we in het St. Antonius Ziekenhuis binnen het Longcentrum. Bij het Longcentrum kunt u terecht voor al uw klachten die te maken hebben met uw ademhaling.

Het St. Antonius Longcentrum is één van de belangrijkste longcentra in Nederland, onder andere door de bijzondere prestaties op het gebied van onderzoek en behandeling. Het Longcentrum biedt niet alleen longzorg op het gebied van astma en COPD maar ook longzorg op expertiseniveau. Het Longcentrum is nationaal en internationaal erkend als expertisecentrum op het gebied van zeldzame longziekten, zoals interstitiële longziekten waaronder longfibrose, sarcoïdose en de ziekte van Rendu-Osler-Weber (ROW). In ons Longcentrum werkt een groot aantal specialisten, ieder met zijn of haar eigen taken, expertise en achtergrond. Ook werken zij veel samen met specialisten van andere disciplines.

Waarom het St. Antonius Longcentrum?

Per jaar behandelt het Longcentrum ruim 20.000 patiënten. Hierdoor hebben onze specialisten veel ervaring, niet alleen met veel voorkomende longaandoeningen, maar ook op het gebied van zeldzame longziekten.

Het Longcentrum is continu op zoek naar nieuwe behandelmethoden en technieken en investeert veel in wetenschappelijk onderzoek. Onze vakgroep Longgeneeskunde publiceert regelmatig in toonaangevende vakbladen zoals The Lancet en Nature Medicine.

Aandachtsgebieden

  • 20.000

    longpatiënten per jaar

  • Experts op het gebied van zeldzame longziekten

  • Nieuwste behandelmethoden en technieken

  • 315

    longoperaties per jaar

Meer weten?

Terug naar boven