Ziekenhuis Nieuwegein

Met de auto naar St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

Vanaf de A2 (vanuit Amsterdam/Den Bosch) neemt u afslag Nieuwegein [9]. U volgt hierna de ANWB-borden met ‘Centrum/St. Antonius’. Kies in uw routeplanner voor 'Doorslag' als eindbestemming.

Vanaf de A12 (vanuit Arnhem/Den Haag/Rotterdam) op Ring Zuid neemt u afslag Nieuwegein [16]. U volgt hierna de ANWB-borden met ‘Centrum/St. Antonius’. Kies in uw routeplanner voor 'Doorslag' als eindbestemming.

Parkeren

U kunt tegen betaling parkeren in de parkeergarage van Q-Park op het terrein van het ziekenhuis. De ingang van de parkeergarage is via twee toegangswegen te bereiken vanaf de grote doorgaande Zuidstedeweg in Nieuwegein. Als u de borden 'P St. Antonius' volgt vanaf de Zuidstedeweg, wordt u vanzelf naar de parkeergarage geleid. De parkeergarage telt zes verdiepingen. Vanaf de begane grond van de parkeergarage loopt u de grote hal van het ziekenhuis in met een informatie/servicepunt en winkeltjes.

Parkeerkosten

Het parkeertarief is op alle dagen (24/7) 1 euro per ½ uur (of gedeelte hiervan) met een maximum van 7 euro per dag. De eerste 15 minuten kunt u gratis uitrijden.

Tip: U kunt met uw betaalpas bij de slagbomen in- en uitrijden. Uw betaling wordt dan automatisch verwerkt. Een kaartje trekken hoeft dan niet en na uw bezoek hoeft u niet in de rij te staan bij de betaalautomaat.

• Invalidenparkeerplaatsen

De invalidenparkeerplaatsen bevinden zich in de parkeergarage op de begane grond. Het eerste kwartier kunt u vrij uitrijden. Vanaf de begane grond van de parkeergarage loopt u de grote hal van het ziekenhuis in met een informatie/servicepunt en winkeltjes. Ook voor deze parkeerplaatsen geldt betaald parkeren.

• Oplaadpunten elektrische auto's

In de parkeergarage zijn op de begane grond, bij binnenkomst rechts, een aantal parkeerplaatsen met oplaadpunt beschikbaar voor elektrische auto's.

• Parkeren Spoedeisende Hulp Nieuwegein

Na verwijzing door de huisarts, kunt u bij uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp in Nieuwegein parkeren op de parkeerplaats voor de Spoedeisende Hulp. Volg hiervoor vanaf de openbare weg de borden ‘Spoedeisende Hulp’ en meldt u bij de slagboom. Mocht deze parkeerplaats vol zijn, dan kunt u uw auto parkeren in de parkeergarage aan de andere zijde van het ziekenhuis. Het is uiteraard wel mogelijk om iemand eerst af te zetten bij de Spoedeisende Hulp.

• Parkeren bij transferium en verder met het ov

Als u met de auto naar locatie Nieuwegein reist, kunt u uw auto ook parkeren in het Transferium Westraven langs de A12 bij Utrecht. U kunt hier vervolgens de sneltram richting IJsselstein of Nieuwegein-Zuid  nemen. Deze brengt u binnen 10 minuten voor de deur van het ziekenhuis zodat u geen last heeft van parkeerproblemen.

Halen en brengen

Naast de ingang van de parkeergarage vindt u de hoofdingang van het ziekenhuis. Het terrein voor de hoofdingang biedt voldoende ruimte om patiënten af te zetten en op te halen. Ook de taxistandplaats bevindt zich daar.

Meer informatie

Wilt u meer weten over parkeren bij het St. Antonius Ziekenhuis? Stuur dan een e-mail naar: parkeren@antoniusziekenhuis.nl.