Met wie krijgt u te maken in het ziekenhuis?

Het jasje van... Floris Vos

Floris Vos, chirurg

In de rubriek ‘Het jasje van…’ vertellen medewerkers over hun werk in het ziekenhuis en het jasje dat zij daarbij dragen. Dit keer staat vaatchirurg Floris Vos centraal, die twee verschillende jasjes draagt.

Welk jasje draag je?

“Ik heb een lange, witte doktersjas aan tijdens mijn spreekuren. Wanneer ik aan het opereren ben, heb ik een blauw OK-tenue met loodschort aan. Het loodschort draag ik als we bloedvaten opereren van binnenuit, bijvoorbeeld tijdens een dotterbehandeling of het plaatsen van een stent. Tijdens deze operaties gebruiken we röntgenstralen om te zien waar we mee bezig zijn. Het loodschort beschermt mij zoveel mogelijk tegen de röntgenstraling."

Hoe lang draag je het jasje al?

“Ik ben sinds 2006 vaatchirurg en longchirurg, dus zo lang draag ik ‘mijn jasje’ al. Ik startte mijn loopbaan in Friesland en werk sinds 2016 in het St. Antonius  Ziekenhuis.”

Wat zijn je belangrijkste taken in het ziekenhuis?

“Mijn belangrijkste taak is het opereren van vaatpatiënten en longpatiënten. Dit doe ik uiteraard niet alleen; een goede samenwerking met de andere chirurgen en radiologen is daarbij erg belangrijk.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het werken in een groter team vind ik een van de mooiste aspecten van mijn vak. Samen een plan maken, samen uitvoeren, samen een  patiënt beter maken. Ook bijzonder is de spanning die je voelt tijdens lastige operaties.”

Mooiste momenten?

“Mooie momenten zijn wanneer je zo’n lastige operatie tot een goed einde weet te brengen met het hele team. Mooi is ook dat je veel in gesprek bent met patiënten en hun familie. Als je open bent, eerlijk, en als het voor iedereen duidelijk is dat je samen in een traject zit en samen je best doet voor een zo goed mogelijk resultaat kom je ver.”

Terug naar boven