Met wie krijgt u te maken in het ziekenhuis?

Het jasje van... Gody Ernens

Gody Ernens, vrijwilliger bij het Servicepunt

In de rubriek ‘Het jasje van…’ vertellen medewerkers over hun werk in het ziekenhuis en het jasje dat zij daarbij dragen. Dit keer het verhaal van Gody Ernens. Hij is vrijwilliger bij het Servicepunt.

Welk jasje draag je?

“Ik werk als vrijwilliger bij het Servicepunt. Ik draag een mooi, grijs colbertje met het St. Antonius logo en een opvallend, bij iedereen in de smaak vallende, oranje stropdas.”

Hoelang draag je dit jasje al?

“Ik heb een jasje uitgedaan én een ander jasje aan gedaan. Ik ben in 1972 in het St. Antonius Ziekenhuis begonnen als leerling-verpleegkundige. Als verpleegkundige heb ik op vele plekken in de gezondheidszorg mijn werk gedaan. Door gezondheidsproblemen heb ik mijn 'verplegersuniform' uit moeten doen en sinds ruim een jaar draag ik nu het colbertje van de vrijwilligers. Voor mij is de cirkel rond met het St. Antonius Ziekenhuis als middelpunt.”

Wat zijn je belangrijkste taken in het ziekenhuis?

“Ik heet mensen bij de hoofdingang hartelijk welkom en verwijs hen door naar de plek waar zij in het ziekenhuis moeten zijn. Als het nodig is, rijd ik met hen in een golfkar, rolstoel of loop ik arm aan arm naar de desbetreffende plek. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar met een team van vrijwilligers.” 

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het geeft mij een heel fijn gevoel als ik bij mensen een lach op het gezicht weet te toveren. Helaas kom ik soms ook verdrietige verhalen tegen. Een luisterend en begripvol oor kunnen zijn, is dan een heel belangrijk en mooi aspect van mijn werk.”

Mooiste momenten?

“Mooie momenten zijn voor mij als mensen voelen dat zij echt geholpen worden bij de vragen die zij hebben. Dat uit zich in dankbaarheid en complimenten. Dat zijn momenten van verbinding die mij doen groeien als mens. Daarnaast is het ook erg leuk als mensen mij vragen of ze mijn stropdas kunnen kopen! Maar helaas is deze niet te koop...”

Terug naar boven