Met wie krijgt u te maken in het ziekenhuis?

Het jasje van... Marija Vukajlovic

Marija Vukajlovic, schoonmaakster op de OK

In de rubriek ‘Het jasje van…’ vertellen medewerkers over hun werk in het ziekenhuis en het jasje dat zij daarbij dragen. Dit keer het verhaal van Marija Vukajlovic. Zij is schoonmaakster op de OK.

Welk jasje draag je?

“Ik draag een blauw jasje. Op de OK dragen alle medewerkers hetzelfde blauwe jasje.”

Hoelang draag je het jasje al?

“Ik ben begonnen in 2006 bij het St. Antonius Ziekenhuis op de oude locatie in Overvecht en doe dit nog steeds met veel plezier.”

Wat zijn je belangrijkste taken in het ziekenhuis?

“Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de operatiekamers altijd schoon zijn. Hiervoor zijn protocollen beschreven, die ik samen met mijn collega's moet volgen. Elke dag zorgen wij voor een optimaal resultaat. We zijn ons er goed van bewust dat de hygiëne op de operatiekamer net zo belangrijk is als de operatie zelf. De operatiekamer dient altijd vrij te zijn van bacteriën en vuil, zodat de patiënten niet besmet kunnen raken. Hierdoor nemen wij onze rol erg serieus, elke dag weer.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met mijn collega’s en de rest van de medewerkers in het ziekenhuis. We werken allemaal met één doel voor ogen en dat is om de patiënten zich thuis te laten voelen. Daarnaast vind ik het altijd weer erg uitdagend om binnen de gestelde tijd te werken aan 100 procent schone operatiekamers. Dat geeft mij kracht om elke dag weer het maximale te geven.”

Mooiste momenten?

“Samenwerking met een mooi team van mensen, die altijd voor elkaar klaar staan geeft mij een trots gevoel. Gisteren was ik aanwezig bij een keizersnede en heb ik gezien hoe een baby ter wereld kwam. Bestaat er iets mooiers op deze wereld?”

Terug naar boven