Met wie krijgt u te maken in het ziekenhuis?

Het jasje van... Marlène van Deutekom

Marlène van Deutekom

Marlène van Deutekom werkt op onze polikliniek hartfunctie. Ze is hartfunctielaborant in opleiding en specialiseert zich in echocardiografie. Marlène maakt tijdens haar werk onder andere hartfilmpjes en echo’s van het hart.

Welk jasje draag je?

“Ik draag het jasje van een hartfunctielaborant in opleiding met specialisatie echocardiografie. Ik ben werkzaam op de polikliniek hartfunctie.”

Hoelang draag je het jasje al?

“Dit jasje draag ik sinds 1 november 2017. Ik doe de opleiding hartfunctielaborant met specialisatie echocardiografie en ik ben nu net gestart in het tweede leerjaar. Ik ben vier dagen per week werkzaam op de hartfunctie.”

Wat zijn je belangrijkste taken in het ziekenhuis?

“Op de hartfunctie maak ik ecg’s (hartfilmpjes), sluit ik holters aan en begeleid ik inspanningstesten op de fiets. Daarnaast maak ik echo’s van het hart (echocardiografie). Hier sta ik altijd onder supervisie van een van mijn praktijkopleiders.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het leukste op de afdeling is het zorgen voor de patiënt en het samenwerken met collega’s. Patiënten zijn soms heel nerveus voor onderzoeken en ik vind het heel belangrijk om ze op de juiste wijze gerust te stellen en ervoor te zorgen dat ze met een tevreden gevoel de kamer uitstappen. Samen met je collega’s kun je hier voor zorgen door de patiënt op de juiste manier voor te lichten over wat er gaat gebeuren, in de taal die ook voor de patiënt te begrijpen is.”

Mooiste momenten?

“Ik probeer iedere dag een moment te bedenken wat die dag voor mij geslaagd maakt. Dat kan bijvoorbeeld een compliment zijn van een patiënt of een collega een helpende hand bieden. Leuke momenten op de afdeling zijn bijvoorbeeld de kerstborrels, maar ook de quiz over NIAZ Q-mentum, waarmee we ons hebben voorbereid op het behalen van dit belangrijke kwaliteitskeurmerk. Ik was op dat moment een van de nieuwe medewerkers en won deze quiz, op de voet gevolgd door een van onze stagiaires. De samenwerking met collega’s op de afdeling en samen zorgen voor de kwaliteit van leven voor onze patiënten vind ik het allerleukste!”

Terug naar boven