Met wie krijgt u te maken in het ziekenhuis?

Het jasje van... Milou Blommestein

Milou Blommestein

Milou Blommestein werkt als verpleegkundige en verpleegkundig praktijkopleider in ons ziekenhuis. Ze werkt op de afdeling MDL-/GE-chirurgie. “Het mooiste aan mijn werk vind ik dat je net dat beetje extra voor een patiënt, student of nieuwe collega kan betekenen. Soms werkt een luisterend oor beter dan een pijnstillend medicijn.”

Welk jasje draag je?

"Ik draag het jasje van verpleegkundige op de MDL-/GE-chirurgie en verpleegkundig praktijkopleider. Als praktijkopleider zorg ik ervoor dat studenten, stagiaires en nieuwe collega’s zich maximaal kunnen ontwikkelen binnen onze afdeling door middel van onderwijs en coaching."

Hoe lang draag je het jasje al?

"In 2016 ben ik met de interne opleiding tot verpleegkundige gestart. Mijn laatste stage liep ik op de verpleegafdeling MDL/GE-chirurgie. Na het behalen van de opleiding ben ik hier blijven werken. Dankzij de patiëntencategorie (jong en oud), het specialisme en het gezellige team voelde ik mij hier helemaal op mijn plek. En nog steeds!"

Wat zijn je belangrijkste taken in het ziekenhuis?

"Als verpleegkundige coördineer ik de totale zorg rondom de patiënt. Ik doe wondzorg, stomazorg, dien medicijnen toe en meet de bloeddruk."

"Als verpleegkundig praktijkopleider begeleid ik studenten en nieuwe collega’s.  Ook organiseer en geef ik klinische lessen. Ik monitor de voortgang van de studenten en heb contact met hun werkbegeleiders (verpleegkundigen van de afdeling). De verpleegafdeling MDL/GE-chirurgie is een Zorg Innovatie Centrum (ZIC). Dit betekent dat er op de afdeling dagelijks klinische lessen worden gegeven om kennis te delen en van elkaar te leren. Ook wordt er onderzoek gedaan door studenten, verpleegkundigen en andere zorgverleners op de afdeling om de patiëntenzorg te verbeteren. Patiënten merken hier niet direct iets van, wel wordt er vaker aan bed lesgegeven door verpleegkundigen of artsen aan studenten."

Wat vind je het leukste aan je werk?

"Het leukste aan mijn werk vind ik dat je jezelf continu kunt ontwikkelen. Zo heb ik onderzocht hoe de ziekenhuisopname voor de patiënt met darmkanker verbeterd kan worden. Ik heb een overzicht gemaakt waar je de ‘reis’ die de patiënt met darmkanker maakt kunt zien: voor, tijdens en na  opname op de verpleegafdeling. Hier is te zien hoeveel afspraken patiënten binnen het ziekenhuis hebben, voordat zij op de verpleegafdeling opgenomen worden. Maar ook welke zorgverleners er allemaal betrokken zijn bij de patiënt. Doordat de verpleegkundigen van de MDL/GE-chirurgie bewuster zijn van de reis die de patiënt maakt, kunnen zij zich beter inleven in de patiënt."

Mooiste momenten?

"Het mooiste aan mijn werk vind ik dat je net dat beetje extra voor een patiënt, student of nieuwe collega kan betekenen. Dit zit vaak in de kleine dingen, bijvoorbeeld door even een luisterend oor te zijn of door net dat beetje extra uitleg of begeleiding te geven. Soms werkt een luisterend oor beter dan een pijnstillend medicijn."

Terug naar boven