Aandoeningen

Multiple Sclerose - verpleegkundig spreekuur

Op het spreekuur van de MS-verpleegkundige kunnen MS-patiënten én hun naasten vragen stellen over de ziekte en over praktische zaken, zoals lichamelijke verzorging of financiën. 

Uit de praktijk blijkt dat patiënten die Multiple Sclerose (MS) krijgen én hun naasten vaak behoefte hebben aan meer informatie en voorlichting over de aandoening. Ook hebben ze vaak vragen die te maken hebben met het omgaan met MS.

Meer over het MS-spreekuur

Tijdens het spreekuur kunt u vragen stellen aan de MS-verpleegkundige over uw aandoening en de gevolgen ervan voor uw dagelijks leven, medicijnen en behandelingen. Ook praktische zaken kunnen aan bod komen, zoals lichamelijke verzorging, huishouden, vervoer, financiën, werk en studie.

De MS-verpleegkundige kan de informatie die u van uw neuroloog heeft gehad waar nodig aanvullen en verduidelijken. Hij/zij bespreekt met u uw vragen en eventuele problemen en zoekt samen met u naar passende oplossingen. Deze oplossingen worden op uw situatie afgestemd. Als dit nodig is verwijst de verpleegkundige u door naar andere hulpverleners of hulpverlenende instanties.

Bereikbaarheid

Als MS-patiënt kunt u altijd bellen om uw klachten te bespreken, vragen te stellen of een afspraak te maken voor het  verpleegkundig spreekuur. U kunt ons  bereiken via het telefoonnummer van de poli Neurologie.

Wetenschappelijk onderzoek

Het kan zijn dat we u vragen of u wilt meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek.

Het doel van wetenschappelijk onderzoek is het verbeteren van de behandeling van MS en de zorg aan mensen met MS. Deelname is altijd vrijwillig. Wilt u niet meedoen, dan heeft dit uiteraard geen gevolgen voor uw verdere behandeling!

Bij het MS Centrum van het St. Antonius Ziekenhuis vindt u meer informatie over wetenschappelijk onderzoek.

Expertise en ervaring

Gecertificeerd MS centrum

Het MS-centrum van het St. Antonius Ziekenhuis is een van de grotere MS-centra in Nederland. Wij zijn gecertificeerd door het Nationaal MS Fonds en erkent als expertisecentrum voor MS  door STZ (vereniging van topklinische ziekenhuizen). Momenteel behandelen we meer dan 1.000 mensen met MS.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de MS-verpleegkundige. Ook bij ongerustheid, klachten of problemen kunt u contact met hem/haar opnemen.

U kunt uw vraag ook via Mijn Antonius stellen. Binnen drie werkdagen krijgt u bericht terug.

Gerelateerde informatie

Behandelingen & onderzoeken

Specialismen

Code NEU 07-AD

Terug naar boven