Nieuws
1 oktober 2020

Webinars 'Herstel bij kanker'

Data voor 2020

Informatiebijeenkomst Herstel bij kanker in het St. Antonius Ziekenhuis

Het St. Antonius Kankercentrum organiseert regelmatig de informatiebijeenkomst Herstel bij kanker. Vanwege het coronavirus worden deze bijeenkomsten voorlopig als webinar aangeboden.

Onze zorgverleners (verpleegkundig specialist, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist en maatschappelijk werker) geven adviezen en praktische tips om hiermee om te gaan.

Data en onderwerpen webinars

3 november 2020: Cognitieve klachten

Mensen die kanker hebben (gehad), kunnen cognitieve problemen ervaren zoals aandachts- en geheugenproblemen, een vertraagd werk- en denktempo of het hebben van een  verminderd vermogen om te plannen en organiseren. In deze bijeenkomst bespreken de verpleegkundig specialist en ergotherapeut wat de oorzaken kunnen zijn, wat u zelf kunt doen aan cognitieve problemen en waar u terechtkunt voor hulp.

1 december 2020: Voeding

Gezonde voeding levert een zeer waardevolle bijdrage aan de behandeling van en na kanker. Met de juiste voeding kunt u uw overlevingskansen en kwaliteit van leven verhogen en onnodige complicaties voorkomen. Daarnaast helpt de juiste voeding het lichaam te herstellen. De diëtiste vertelt u wat u kunt met uw voeding tijdens en na de
kanker(behandeling).

5 januari 2021: Intimiteit en seksualiteit

Als je de diagnose kanker krijgt, is het niet vreemd dat seksualiteit en intimiteit tijdelijk meer naar de achtergrond verdwijnen. Maar als het leven verder gaat en er weer ruimte voor komt, blijkt er misschien wel van alles te zijn veranderd. Herkent u dit? In deze webinar gaan de verpleegkundig specialist en maatschappelijk werkster in op de lichamelijke en psychische oorzaken van een veranderde seksuele relatie met uzelf en/of uw partner. Ook worden handvatten en tips gegeven.

Praktische informatie en aanmelden

De webinars zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in herstel bij kanker. Ook als u geen patiënt bent van het St. Antonius Ziekenhuis, kunt u deelnemen.

De webinars vinden plaats van 10.30 tot 11.30 uur. 

U kunt zich aanmelden voor een webinar bij uw behandelend arts/verpleegkundig specialist of door contact op te nemen via pb&r-secretariaat-utrecht@antoniusziekenhuis.nl of 088 320 77 50.

Geef aan aan welke webinar u wilt deelnemen. Na uw aanmelding ontvangt u een link, waarmee u kunt meedoen. Deelname is gratis.