Nieuwsoverzicht

Daan Theeuwes Centrum nieuwe huurder St. Antonius Woerden

logo-daan-theeuwes

Het St. Antonius Woerden verhuurt vanaf aankomende zomer een deel van de derde etage aan het Daan Theeuwes Centrum. Dit centrum voor intensieve neurorevalidatie is de eerste focuskliniek voor medisch-specialistische revalidatie in Nederland voor jongeren van 16 tot ongeveer 30 jaar met ernstig niet-aangeboren hersenletsel.

Het Daan Theeuwes Centrum(externe link) opent in juni het therapiecentrum (poliklinische deel) voor circa 45 patiënten. Dit therapiecentrum ligt tegenover de locatie Woerden (Polanerbaan 3). De klinische afdeling, die op locatie Woerden wordt gehuisvest, neemt vanaf september circa 15 tot 20 jongeren op voor verblijf en verpleging. Overdag gaan deze jongeren naar het therapiecentrum. Het Daan Theeuwes Centrum maakt - indien nodig - gebruik van onze neurologen, CT- en MRI-scanners, de apotheek en andere ondersteunende medische diensten.

We zijn blij dat we plek kunnen bieden voor deze jongeren. Patiënten krijgen gemiddeld vijf volle uren therapie per dag. Dit soort revalidatie met deze therapie intensiteit is in Nederland niet beschikbaar. Het Daan Theeuwes Centrum kan daardoor voor deze jongeren echt een verschil maken. Lees op hun website het indringende verhaal van Daan Theeuwes(externe link), die op zijn 23ste een ernstig scooterongeluk kreeg en voor intensieve revalidatie naar Amerika moest. Vanaf juni is dat dus niet meer nodig.

Terug naar boven