Locaties & routes

Locatie Woerden

Contact

Bezoekadres

Polanerbaan 2
3447 GN Woerden

Postadres

Postbus 2500
3430 EM Nieuwegein

In Woerden zit een van de St. Antonius-locaties waar u na verwijzing van uw huisarts terecht kunt voor medische zorg.

U kunt op deze locatie terecht voor polibezoeken van vrijwel alle specialismen, staaroperaties en onderzoeken als echo-, röntgen-, MRI-CT-scans en scopie-onderzoek. Ook St. Antonius Slaapgeneeskunde en het St. Antonius Spatadercentrum zijn op deze locatie gevestigd. U kunt daarnaast op deze locatie terecht voor functieonderzoeken (zoals ECG, fietstest), bloedprikken, gipsen en de St. Antonius Apotheek. Verder zijn er externe zorgverleners gehuisvest op deze locatie waaronder Daan Theeuwes Centrum en het Zorgpension (zie voor meer info 'Zorgvoorzieningen/winkels' hieronder).

Voor spoedzorg gaat u naar St. Antonius Utrecht of Nieuwegein.

Route en parkeren

Voorzieningen

Bent u slecht ter been of anderszins minder mobiel of valide, dan hebben we op onze locatie in Woerden verschillende voorzieningen om uw bezoek te vergemakkelijken.

Ruime entree voor brengen en halen

Het terrein bij de hoofdingang biedt voldoende ruimte om patiënten die slecht ter been zijn voor de hoofdingang af te zetten en op te halen. Ook de taxistandplaats is vlak bij de hoofdingang. Via de grote draaideur kunt u met een rolstoel of scootmobiel gemakkelijk naar binnen.

Parkeren voor mindervaliden

Komt u zelf met de auto en heeft u een mindervalidenkaart? Dan kunt u parkeren op de speciale mindervalidenparkeerplaatsen, vlakbij de hoofdingang van het pand. Let er wel op dat uw kaart duidelijk zichtbaar voor het raam ligt. Voor de gehandicaptenparkeerplaatsen geldt het normale parkeertarief.

Indeling locatie

De centrale receptie, de meeste poli’s en het restaurant bevinden zich op de begane grond. Houdt u er rekening mee dat de afstand vanaf de ingang tot sommige bestemmingen best ver kan zijn. Op de looproute door het pand vindt u op diverse plekken zitjes om even uit te rusten. Ook kunt u gebruik maken van rolstoelen.

Rolstoelen

Meteen bij binnenkomst vindt u rolstoelen die u via een munt van 50 cent of 1 euro kunt lenen. Bij het terugplaatsen van de rolstoel krijgt u het muntje weer terug (zoals bij een winkelwagentje).

Taxi bestellen

Onze medewerkers van de receptie helpen u graag als u een taxi wilt bestellen.

Liften

Er zijn 3 liftenblokken in het pand om de 2e, 3e en 4e etage te bereiken. U vindt de liften als u vanaf de centrale receptie rechtdoor door de zorgpassage loopt, voorbij het restaurant linksaf, aan uw rechterhand.

Hulphond

Heeft u een hulphond en bezoekt u ons als patiënt? Dan is uw hond ook van harte welkom in onze locaties. Andere (huis)dieren zijn helaas niet toegestaan. Wij vragen u wel om uw hulphond aan te lijnen zodra u binnenkomt. Om te voorkomen dat u onnodig wordt aangesproken, vragen wij u zich te melden bij de centrale receptie en uw hond een dekje/tuigje aan te trekken met het logo van uw hulphondorganisatie; zo kan iedereen zien dat uw hond een hulphond is. Meer over bezoek aan ons ziekenhuis met hulphond.

Wij nodigen u van harte uit om in ons restaurant Broeder Woerden te genieten van een heerlijk ontbijt of warme of koude lunch.

Iedere doordeweekse dag kunt u in ons restaurant een keuze maken uit diverse (luxe) broodjes, gezonde soepen, snacks en salades. Ook kunt u er terecht voor een kopje koffie of thee.

U vindt ons restaurant op de begane grond. Vanaf de hoofdingang gaat u rechtdoor en dan ziet u het restaurant al meteen vanuit de centrale hal.

De openingstijden van ons restaurant in Woerden zijn:

  • van maandag tot en met vrijdag: 07.30 – 16.00 uur
  • wij zijn gesloten in het weekend en op feestdagen

Betalen kan contactloos of via pin. 

In de Zorgpassage van onze locatie in Woerden vindt u diverse winkeltjes. Heeft u bijvoorbeeld krukken, medicijnen of een haarwerk nodig? Of wilt u informatie van een zorgverzekeraar? U kunt hiervoor allemaal terecht in de Zorgpassage.

Patiëntenservice informatiebalie

Onze gastvrouwen en -heren van de patiëntenservice informatiebalie:

  • Wijzen u de weg en brengen u op de plaats van bestemming als u dat wenst.
  • Geven informatie over patiëntenverenigingen, lotgenotencontact en organisaties in de gezondheidszorg.
  • Verstrekken folders en brochures over aandoeningen en behandelingen.
  • Geven informatie over algemene zaken in het ziekenhuis.
  • Bellen een taxi voor u.
  • Houden toezicht op het gebruik van de (gratis) naastgelegen internetkiosk.

 

In de Zorgpassage kunt u bij de volgende aanbieders van zorghulpmiddelen terecht:

Bellen

U mag op onze locaties gebruikmaken van uw mobiele telefoon. We vragen u wel rekening te houden met andere patiënten en bezoekers en verzoeken u daarom uw ringtone uit te zetten en ervoor te zorgen dat uw telefoongesprek niet storend is voor anderen.

Wifi

U kunt gebruikmaken van gratis wifi in al onze locaties.

Internetkiosk

Patiënten en bezoekers van onze locatie in Woerden kunnen in de internetkiosk gratis gebruik maken van computers met een internetverbinding. De kiosk bevindt zich achter het Patiëntenservicebureau/informatiebalie in de centrale hal.

Bij het restaurant in de centrale hal (achter de Informatiebalie) zit een kinderspeelplaats. Kinderen kunnen hier onder begeleiding van ouders/verzorgers spelen. Er staat een klim- en glijbaantoestel, enkele spelletjes en er is een kinderbox. 

Op de tweede verdieping tegenover de liften vindt u de Stilteruimte. Deze ruimte is 24 uur
per dag, zeven dagen in de week open en biedt u gelegenheid om even alleen te zijn met uw
gedachten. U kunt er ook een kaarsje branden. Het woord zegt het al, u kunt zich in ‘stilte’
terugtrekken even bidden, bijbel lezen of mediteren. Het is geen plaats om gesprekken te
voeren of eten en drinken te nuttigen.

Persoonlijk gesprek

Wilt u met een geestelijk verzorger praten, vraagt u dan de receptionist of de afdelingssecretaresse om hiermee contact op te nemen.

In het St. Antonius Ziekenhuis Woerden zijn regelmatig kunstexposities te zien waar bezoekers en patiënten van kunnen genieten. Deze exposities bestaan veelal uit werken van lokale kunstenaars. De expositieruimte bevindt zich in de Atriumhal van het St. Antonius Woerden.

Als u met de taxi komt, dan stopt deze bij de hoofdingang.

Heeft u een taxi nodig?

Onze gastvrouwen en medewerkers van de centrale receptie helpen u graag bij het bestellen van een taxi. U vindt de taxistandplaats bij de hoofdingang van onze locaties.

Op locatie Woerden zijn zogenaamde U-wrap dispensers geplaatst. U-wrap steekt iedere natte paraplu in een handomdraai in een plastic (biologisch afbreekbare) hoes.

Terug naar boven