Locatie Woerden

Contact

Bezoekadres

Polanerbaan 2
3447 GN Woerden

Postadres

Postbus 2500
3430 EM Nieuwegein
In Woerden zit een van de St. Antonius-locaties waar u na verwijzing van uw huisarts terecht kunt voor medische zorg. Naast poliklinische zorg, zijn er specifieke dagbehandelingen en kunt u terecht voor bloedprikken, echo's en röntgenfoto's. Op deze pagina vindt u meer informatie over de zorg en andere faciliteiten op deze locatie. Ook vindt u hier handige route-informatie.

De Spoedeisende Hulp in Woerden is sinds 1 januari 2018 gesloten. Voor spoedzorg gaat u naar St. Antonius Utrecht of Nieuwegein.

Wilt u weten wat er is gebleven en veranderd in Woerden, bekijk dan dit overzicht.

Route en parkeren

Voorzieningen

 • Voorzieningen voor mindervaliden

  Bent u slecht ter been of anderszins minder mobiel of valide, dan hebben we op onze locatie in Woerden verschillende voorzieningen om uw bezoek te vergemakkelijken.

  Ruime entree voor brengen en halen

  Het terrein bij de hoofdingang biedt voldoende ruimte om patiënten die slecht ter been zijn voor de hoofdingang af te zetten en op te halen. Ook de taxistandplaats is vlak bij de hoofdingang. Via de grote draaideur kunt u met een rolstoel of scootmobiel gemakkelijk naar binnen.

  Parkeren voor mindervaliden

  Komt u zelf met de auto en heeft u een mindervalidenkaart? Dan kunt u parkeren op de speciale mindervalidenparkeerplaatsen, vlakbij de hoofdingang van het pand. Let er wel op dat uw kaart duidelijk zichtbaar voor het raam ligt. Voor de gehandicaptenparkeerplaatsen geldt het normale parkeertarief.

  Indeling locatie

  De centrale receptie, de meeste poli’s en het restaurant bevinden zich op de begane grond. Houdt u er rekening mee dat de afstand vanaf de ingang tot sommige bestemmingen best ver kan zijn. Op de looproute door het pand vindt u op diverse plekken zitjes om even uit te rusten. Ook kunt u gebruik maken van rolstoelen.

  Rolstoelen

  Meteen bij binnenkomst vindt u rolstoelen die u via een munt van 50 cent of 1 euro kunt lenen. Bij het terugplaatsen van de rolstoel krijgt u het muntje weer terug (zoals bij een winkelwagentje).

  Taxi bestellen

  Onze medewerkers van de receptie helpen u graag als u een taxi wilt bestellen.

  Liften

  Er zijn 3 liftenblokken in het pand om de 2e, 3e en 4e etage te bereiken. U vindt de liften als u vanaf de centrale receptie rechtdoor door de zorgpassage loopt, voorbij het restaurant linksaf, aan uw rechterhand.

  Hulphond

  Heeft u een hulphond en bezoekt u ons als patiënt? Dan is uw hond ook van harte welkom in onze locaties. Andere (huis)dieren zijn helaas niet toegestaan. Wij vragen u wel om uw hulphond aan te lijnen zodra u binnenkomt. Om te voorkomen dat u onnodig wordt aangesproken, vragen wij u zich te melden bij de centrale receptie en uw hond een dekje/tuigje aan te trekken met het logo van uw hulphondorganisatie; zo kan iedereen zien dat uw hond een hulphond is. Meer over bezoek aan ons ziekenhuis met hulphond.

 • Restaurant

  Wij nodigen u van harte uit om in ons restaurant Sodexo te genieten van een heerlijk ontbijt, warme of koude lunch of van een met zorg bereide warme maaltijd.

  Iedere dag kunt u een keuze maken uit diverse broodjes, gezonde soepen, snacks, de saladebar en/of meerdere soorten maaltijden.

  Ook kunt u er natuurlijk terecht voor een kopje koffie of thee met gebak, koek of saucijzenbroodje, frisdranken en vruchtensappen.

  Bloemen en ballonnen zijn ook bij ons verkrijgbaar.

  U vindt ons restaurant op de begane grond. Vanaf de hoofdingang rechtdoor, de zorgpassage door en dan ziet u het restaurant al meteen vanuit de centrale hal.

  Dagelijks kunt u een keuze maken uit één van onze maaltijden van de menukeuzekaart. 

  De openingstijden van ons restaurant in Woerden zijn:

  • van maandag tot en met vrijdag: 08.00 – 19.00 uur

  U kunt contant betalen of pinnen.

 • Zorgpassage / winkels

  In de Zorgpassage van onze locatie in Woerden vindt u diverse winkeltjes. Heeft u bijvoorbeeld krukken, medicijnen of een haarwerk nodig? Of wilt u informatie van een zorgverzekeraar? U kunt hiervoor allemaal terecht in de Zorgpassage.

  • AKO boek-en tijdschriftenhandel, open van maandag t/m woensdag van 08.30 uur - 18.00 uur, donderdag van 08.30 uur - 20.00 uur en vrijdag van 08.30 uur - 17.00 uur (zaterdag en zondag gesloten). Let op: t/m 24 augustus gelden er afwijkende openings-en sluitingstijden: van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.00 uur (zaterdag en zondag dicht).
  • Antonius Apotheek voor al uw geneesmiddelen
  • Daan Theeuwes Centrum (vanaf september 2018 op de derde etage): centrum voor medisch specialistische revalidatie voor jongeren van 16 tot ongeveer 30 jaar met ernstig hersenletsel. In juni opent het poliklinische deel: het therapiecentrum voor circa 45 patiënten tegenover de locatie Woerden (Polanerbaan 3) en in september opent de klinische afdeling voor 15 tot 20 patiënten in het St. Antonius Woerden;
  • Donna kledingwinkel, open van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur
  • Decibel hoortoestellen
  • Dermazo Skin & Beauty (schoonheidssalon)
  • Diëtheek
  • Elyse klinieken voor nierzorg
  • Fysiotherapeuten Maatschap Woerden
  • GGD
  • Hairmasters Haaruitval, dun haar, kaalheid... het kan ook u overkomen. Misschien vindt u het niet erg, maar zit u er wel mee dan hoeft haarverlies geen probleem te zijn. Hairmasters is gespecialiseerd in aanvullend haar. Wij adviseren en zorgen dat uw kapsel weer wordt zoals u dat wenst. Open van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Contact: 0348 - 42 05 65.
  • Instituut voor slaapgeneeskunde voor mensen met een slaap- waakstoornis, zoals slapeloosheid, (ernstig) snurken en vermoeidheid (ook overdag)
  • Krijt Medische Keuringen voor diverse medische keuringen, verzekerings- & arbokeuringen
  • LIVIT orthopedie
  • Reizigersadvisering & vaccinatiecentrum Woerden, vaccinatie&advies voor particulieren&bedrijven
  • UWassistent
  • Voet Medisch Centrum Heijgele
  • Youké

  Patiëntenservice informatiebalie

  Onze gastvrouwen en -heren van de patiëntenservice informatiebalie:

  • Wijzen u de weg en brengen u op de plaats van bestemming als u dat wenst.
  • Geven informatie over patiëntenverenigingen, lotgenotencontact en organisaties in de gezondheidszorg.
  • Verstrekken folders en brochures over aandoeningen en behandelingen.
  • Geven informatie over algemene zaken in het ziekenhuis.
  • Bellen een taxi voor u.
  • Houden toezicht op het gebruik van de (gratis) naastgelegen internetkiosk.

 • Zorghulpmiddelen

  In de Zorgpassage kunt u bij de volgende aanbieders van zorghulpmiddelen terecht:

 • Bellen, wifi & internetkiosk

  Bellen

  U mag op onze locaties gebruikmaken van uw mobiele telefoon. We vragen u wel rekening te houden met andere patiënten en bezoekers en verzoeken u daarom uw ringtone uit te zetten en ervoor te zorgen dat uw telefoongesprek niet storend is voor anderen.

  Wifi

  U kunt gebruikmaken van gratis wifi in al onze locaties.

  Internetkiosk

  Patiënten en bezoekers van onze locatie in Woerden kunnen in de internetkiosk gratis gebruik maken van computers met een internetverbinding. De kiosk bevindt zich achter het Patiëntenservicebureau/informatiebalie in de centrale hal.

 • Kinderspeelplaats

  Tegenover het restaurant (achter de Informatiebalie) in de centrale hal zit een kinderspeelplaats. Kinderen kunnen hier onder begeleiding van ouders/verzorgers spelen. Er staat een klim- en glijbaantoestel, enkele spelletjes en er is een kinderbox. 

   

   

   

   

 • Stilte- en gebedsruimte

  Op de tweede verdieping tegenover de liften vindt u de Stilteruimte. Deze ruimte is 24 uur
  per dag, zeven dagen in de week open en biedt u gelegenheid om even alleen te zijn met uw
  gedachten. U kunt er ook een kaarsje branden. Het woord zegt het al, u kunt zich in ‘stilte’
  terugtrekken even bidden, bijbel lezen of mediteren. Het is geen plaats om gesprekken te
  voeren of eten en drinken te nuttigen.

   

  Persoonlijk gesprek

  Wilt u met een geestelijk verzorger praten, vraagt u dan de receptionist of de afdelingssecretaresse om hiermee contact op te nemen.

   

 • Taxi

  Als u met de taxi komt, dan stopt deze bij de hoofdingang.

  Heeft u een taxi nodig?

  Onze gastvrouwen en medewerkers van de centrale receptie helpen u graag bij het bestellen van een taxi. U vindt de taxistandplaats bij de hoofdingang van onze locaties.