Nieuwsoverzicht

Roze lintje voor borstkankerzorg St. Antonius

pink-ribbon

De borstkankerzorg in het St. Antonius Ziekenhuis is weer beloond met het roze lintje. Borstkankervereniging Nederland (BVN) reikt elk jaar deze onderscheiding uit aan ziekenhuizen die patiëntgerichte borstkankerzorg hoog in het vaandel hebben staan.

Borstkankervereniging Nederland kent het roze lintje toe aan ziekenhuizen die voldoen aan criteria die BVN aan borstkankerzorg stelt. Deze normen zijn vastgesteld op basis van wat patiënten zien als optimale zorg. Jaarlijks worden deze criteria aangescherpt om zo te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en om ziekenhuizen nog meer te stimuleren patiëntgerichte zorg te leveren.

Borstkankerzorg

Het St. Antonius Kankercentrum is zeer ervaren in het stellen van de diagnose borstkanker en het uitvoeren van behandelingen en operaties. Ons ziekenhuis ontvangt elk jaar bijna 4.000 vrouwen met een verdenking van borstkanker en verricht gemiddeld 400 operaties per jaar. De in borstkanker gespecialiseerde behandelteams in het St. Antonius Kankercentrum lopen voorop met de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur.

De borstkankerzorg van het St. Antonius voldoet ook dit jaar aan de normen van BVN en krijgt daarom ook in 2019 het lintje. De onderscheiding is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg, een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen.

Terug naar boven