St. Antonius Ziekenhuis vangt stijgende zorgvraag op

Het bruist van de ideeën

Bij de start van het programma is gekozen om de focus te leggen op transformatie van zorg. Samen met specialisten gaf het ziekenhuis vorm aan het programma met concrete doelstellingen, zoals groei op hoogcomplexe zorg en het duurzaam organiseren van zoveel mogelijk zorg thuis.

Er werd gedacht aan in totaal zo’n 60-65 projecten om de zorg te transformeren. Dankzij het enthousiasme en de grote betrokkenheid van specialisten en andere zorgprofessionals kwamen er al snel meer projecten. Veruit het grootste deel ervan is door henzelf bedacht en gerealiseerd. En met succes; de demografische groei in 2020-2023 is opgevangen over de hele breedte van de zorg, door meer dan € 30 mln ruimte te creëren.

Gaandeweg ontstonden steeds meer innovatieve ideeën waarmee patronen werden doorbroken. Zoals rondom het meer in gesprek gaan over de keuze voor conservatieve behandelingen of palliatieve zorg en het steeds verder doordenken welke zorg beter thuis geboden kan worden.

Eind 2023 staat de teller op 300+ projecten en de ideeën blijven komen. We zien dat als de zorgprofessionals eigenaarschap ervaren, geïnspireerd worden en de ruimte en wind in de rug krijgen, ze bergen kunnen verzetten. Wat begon met kleine bubbels is flink gaan bruisen.

Terug naar boven