Gewijzigde bereikbaarheid locatie Nieuwegein

Veelgestelde vragen na het instorten van de hellingbanen parkeergarage Nieuwegein

De komende tijd kunt u niet parkeren in de Q-Park parkeergarage naast het ziekenhuis in Nieuwegein. We vragen u zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Komt u toch met de auto? Bekijk dan deze pagina. Onze excuses voor eventueel ongemak en hartelijk dank voor uw begrip. Op deze pagina vindt u antwoord op veelgestelde vragen.

Parkeergarage Nieuwegein

Dat is nog niet bekend. De eigenaar van de parkeergarage laat dit onderzoeken.

De parkeergarage is op dit moment afgesloten. Wanneer de garage weer in gebruik kan worden genomen is niet bekend.

De gemeente Nieuwegein geeft aan dat de technische ruimte in de garage vanwege veiligheid niet toegankelijk is. Dit betekent dat het licht vooralsnog niet kan worden uitgezet.

Omdat we zorgvuldig willen zijn en het belangrijk vinden dat iedereen zich veilig voelt op al onze locaties, hebben we een onafhankelijk technisch adviesbureau onderzoek laten doen naar de parkeergarage in Utrecht. Uit dit onderzoek blijkt dat de parkeergarage in Utrecht veilig is en in goede staat.

Ook architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra (GAF), dat zowel de parkeergarage in Nieuwegein als in Utrecht ontwierp, heeft aangegeven dat er geen aanleiding is tot twijfel aan de veiligheid van de parkeergarage in Utrecht. De bouwconstructie van de garage in Utrecht is anders dan die van de parkeergarage in in Nieuwegein. 

De parkeergarage is van Primevest en wordt beheerd door parkeerexploitant Q-Park. 

Reizen en parkeren locatie Nieuwegein

We vragen u met het openbaar vervoer of met de fiets naar ons ziekenhuis in Nieuwegein te komen, of u te laten afzetten bij de hoofdingang van het ziekenhuis (Kiss & Ride). Heeft u extra begeleiding nodig? Onze vrijwilligers staan voor u klaar. Zij zijn aanwezig in het ziekenhuis, direct na hoofdingang.

Voor actuele informatie over het openbaar vervoer en dienstregelingen kunt u terecht op de websites van U-OVSyntus of 9292.nl.

Komt u toch met de auto? U kunt in de buurt van het ziekenhuis parkeren bij parkeergarage Stadshuis of parkeergarage Theater. Er rijden gratis pendelbussen om u gemakkelijk en snel van en naar het ziekenhuis te brengen. De pendelbus rijdt tussen 06.30 en 21.00 uur en vertrekt elke 6 minuten. Elke 12 minuten vertrekt een pendelbus die geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Houd rekening met ongeveer 30 minuten extra reistijd. Lopen vanaf parkeergarage Stadshuis of Theater naar het ziekenhuis duurt ongeveer 10 minuten. Op de plattegrond vindt u meer informatie over de looproute.

U kunt uw naaste bezoeken tijdens de reguliere bezoektijden. We vragen u met het openbaar vervoer of met de fiets naar ons ziekenhuis in Nieuwegein te komen, of u te laten afzetten bij de hoofdingang van het ziekenhuis (Kiss & Ride). 

Kunt u alleen met de auto naar het ziekenhuis komen? Dan kunt u parkeren bij de parkeergarage Stadshuis of de parkeergarage Theater. Er rijden gratis pendelbussen om u gemakkelijk en snel van en naar het ziekenhuis te brengen. De pendelbus rijdt tussen 06.30 en 21.00 uur en vertrekt elke 6 minuten. Elke 12 minuten vertrekt een pendelbus die geschikt is voor rolstoelgebruikers. 

Houd rekening met 30 minuten extra reistijd. Lopen vanaf parkeergarage Stadshuis of parkeergarage Theater naar het ziekenhuis duurt ongeveer 10 minuten.

Na verwijzing door de huisarts, kunt u bij uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp of Eerste Hart Hulp in Nieuwegein parkeren op de parkeerplaats voor de Spoedeisende Hulp. Volg hiervoor vanaf de openbare weg de borden ‘Spoedeisende Hulp’ en meldt u bij de slagboom. 

Alle andere patiënten die met de auto naar het ziekenhuis komen, kunnen parkeren bij de parkeergarages Theater of Stadshuis.

De fietsenstalling naast de parkeergarage in Nieuwegein is veilig. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich veilig voelt, hebben we daarvoor een onafhankelijk technisch adviesbureau onderzoek laten doen.

Helaas hebben wij geen uitrijkaarten voor parkeergarage Stadshuis of parkeergarage Theater.

Helaas zijn er op dit moment geen aparte invalidenparkeerplaats beschikbaar bij het ziekenhuis in Nieuwegein. We zijn hiervoor een plan aan het uitwerken. Patiënten en bezoekers kunnen zich laten afzetten bij de hoofdingang van het ziekenhuis (Kiss & Ride). Voor patiënten en bezoekers die extra begeleiding nodig hebben, staan vrijwilligers klaar. Zij zijn aanwezig in het ziekenhuis, direct na hoofdingang.

Komt u met de auto of heeft u een naaste afgezet bij de hoofdingang? U kunt in de buurt van het ziekenhuis parkeren in de parkeergarage Stadshuis of parkeergarage Theater. Er rijden gratis pendelbussen om u gemakkelijk en snel van en naar het ziekenhuis te brengen. De pendelbus rijdt tussen 06.30 en 21.00 uur en vertrekt elke 6 minuten. Elke 12 minuten vertrekt een pendelbus die geschikt is voor rolstoelgebruikers. 

Wel of niet doorgaan van de zorg

Ja, de afspraken gaan door. De poliklinische afspraken worden waar mogelijk omgezet naar een telefonische- of videoafspraak. Wanneer u niets van ons hoort, verandert er niets aan uw afspraak en gaat deze gewoon door.

Ja, de zorg op andere locaties dan Nieuwegein gaat ook door.

Voor bloedafname vragen wij u zoveel mogelijk naar een andere locatie dan Nieuwegein te gaan, of met het openbaar vervoer of de fiets naar Nieuwegein te komen. Op deze pagina vindt u meer informatie over bloedafname op andere locaties.

Geparkeerde auto's in parkeergarage Nieuwegein

De eerste 15 auto’s zijn uit de Q-Park parkeergarage gehaald. Het gaat om auto's die op de begane grond van de parkeergarage stonden. Met de eigenaren van de auto's die nog in de parkeergarage staan, is contact opgenomen over het verdere verloop.

Auto-eigenaren hebben een deel van hun spullen uit hun auto's kunnen halen. De overige spullen die nog in de auto's liggen, zijn veilig. De parkeergarage is volledig afgesloten en alleen toegankelijk voor Q-Park en de onderzoeksraad. Onbevoegden kunnen de garage niet betreden.

Contact

Voor vragen of opmerkingen over het reizen van en naar en parkeren bij het ziekenhuis in Nieuwegein kunt u bellen naar het belteam Parkeren. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 088 320 30 00 van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30 uur.

Terug naar boven