Behandelingen & onderzoeken Reumatologie

Iloprost - behandeling bij ernstig Raynaud-fenomeen

Uw arts schrijft u iloprost voor als u een ernstig fenomeen van Raynaud hebt of zeer slecht genezende wondjes, vaak aan handen en voeten. Dit komt onder meer voor bij reumatische auto-immuunziekten zoals systemische sclerose en systemische lupus erythematodes (SLE).

Om iloprost goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat u er een aantal dingen over weet. Op de website van Reuma Nederland vindt u betrouwbare informatie over iloprost.

Zodra u op de webpagina iloprost bent van Reuma Nederland kunt u de folder downloaden en lezen.

In deze folder vindt u meer informatie over het medicijn iloprost, zoals:

  • hoe iloprost werkt
  • welke bijwerkingen u kunt krijgen
  • of u iloprost met andere medicijnen kunt gebruiken
  • en andere praktische tips

Het is belangrijk dat u deze informatie van Reuma Nederland ook leest, voordat u begint met het gebruik van dit medicijn.

De beschrijving in de folder van Reuma Nederland kan op detailniveau afwijken van de behandelwijze in het St. Antonius Ziekenhuis.

Bespreek uw vragen met uw behandelend arts. Hij/zij zal u de gang van zaken in het St. Antonius Ziekenhuis rondom uw behandeling uitleggen en u, daar waar nodig, aanvullende uitleg en instructies geven.

Voorbereiding

Mijn Antonius-account aanmaken

Mijn Antonius is het beveiligde online patiëntenportaal van het St. Antonius Ziekenhuis. Heeft u nog geen account? Dan is het handig als u er een aanmaakt. Op onze webpagina Mijn Antonius leest en ziet u hoe u dit eenvoudig doet. 

Expertise en ervaring

Expertise & Ervaring REU

De reumatologen van het St. Antonius Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en het behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen, slijmbeurzen) die niet door een ongeval of letsel zijn veroorzaakt en ook niet aangeboren zijn. 

Onze reumatologen hebben veel ervaring met diverse vormen van ontstekingsreuma, auto-immuunaandoeningen, osteoporose en echografie.

Vragen?

Bij vragen of twijfels over de toediening thuis kunt u bellen met de polikliniek reumatologie via T 088 – 320 58 00. U kunt ook een vraag stellen via ons patiëntenportaal Mijn Antonius.

Veilige zorg in het ziekenhuis

In het St. Antonius Ziekenhuis staat veiligheid voorop. Onze medewerkers doen er alles aan om uw bezoek aan het ziekenhuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Help ons a.u.b. om goed voor u te zorgen door ons te vertellen:  

  • Welke medicijnen u gebruikt.
  • Of u allergieën heeft.
  • Of u (mogelijk) zwanger bent.
  • Als u iets niet begrijpt.
  • Wat u belangrijk vindt.
  • Als u iets ziet wat niet schoon is.

Bereid uw gesprek met uw zorgverlener goed voor. Voor tips: Begin een goed gesprek

Op de website van de Nederlandse Patiëntenfederatie leest u meer over hoe u zelf kunt bijdragen aan veilige zorg.

Meer informatie

Patiëntenvereniging

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland zet zich samen met patiënten, niet-patiënten en leden in voor mensen met reuma.

Websites

Op deze websites vindt u meer informatie over reuma:

Gerelateerde informatie

Code REU 50-B

Terug naar boven