Klinische chemie

Bloedafname

Uw arts kan u vragen om voor uw afspraak bloed te laten prikken of urine of ander te onderzoeken lichaamsmateriaal in te leveren. Hiervoor maakt u via de knop ‘afspraak maken’ rechts bovenaan deze pagina gemakkelijk online een afspraak (m.u.v. het inleveren van sperma).

Afspraak maken

U kunt via ons afsprakensysteem Bloedafname (klik hiervoor op de knop rechts bovenaan deze pagina) een afspraak maken op onze locaties in Nieuwegein, Utrecht en Woerden, op onze vestigingen in Mijdrecht en Overvecht en bij onze diverse bloedafnamelocaties in Woerden en Utrecht en omstreken. Bij onze praktische informatie vindt u een overzicht van onze locaties en openingstijden.

Om bloed te laten prikken op onze locatie in Houten, maakt u een afspraak bij Saltro.

Lukt het niet om online een afspraak te maken?

We verzoeken u om online uw afspraak te maken. Lukt dit niet, dan kunt u ons bellen (zie het telefoonnummer bovenaan de pagina).

Zonder afspraak in sommige gevallen mogelijk

In sommige gevallen kunt u wel zonder afspraak bij ons terecht:

  • Heeft u bijvoorbeeld net een afspraak gehad in het ziekenhuis en heeft uw specialist u doorgestuurd naar de poli Bloedafname om bloed te laten prikken? Dan kunt u direct zonder afspraak terecht. Zo hoeft u niet een extra keer terug te komen naar het ziekenhuis.
  • Ook op de bloedafnamelocaties in Woerden en Utrecht en omgeving kunt u als u daar net van de huisarts komt direct binnenlopen.

In alle andere gevallen, vragen we u om (online) een afspraak te maken!

Inleveren sperma

Voor een afspraak voor het inleveren van sperma belt u het algemene telefoonnummer van Klinische Chemie.