Specialisme

Wachttijden Urologie

De wachttijd (ook wel toegangstijd genoemd) is de tijd tussen het moment dat u een afspraak maakt tot het moment dat u bij ons terecht kunt voor uw polibezoek, onderzoek of behandeling. Uiteraard willen wij u graag zo snel mogelijk helpen en daarom doen wij onze uiterste best om eventuele wachttijden zo kort mogelijk te houden.

Hieronder worden de kortste, actuele wachttijden vermeld van Urologie. Soms is de wachttijd langer, bijvoorbeeld als u graag door een bepaalde arts gezien wilt worden of als u een voorkeur heeft voor een specifieke locatie. Soms bent u sneller aan de beurt, bijvoorbeeld als de specialist vindt dat u sneller geholpen moet worden. Bij spoedgevallen gelden onderstaande wachttijden uiteraard niet.

 

Polikliniek Actuele wachttijd in weken
Consult met arts in ziekenhuis Nieuwegein
Consult met arts in ziekenhuis Utrecht
Consult met arts op locatie Woerden
Consult met arts op polikliniek Houten
Consult met arts op polikliniek Mijdrecht
Behandeling Actuele wachttijd in weken
Gemiddelde wachttijd oncologische Urologie-behandeling*
Gemiddelde wachttijd Urologie-behandeling*
De wachttijden worden maandelijks geactualiseerd. Laatst bijgewerkt op: 11-12-2018.

Bovenstaande wachttijden zijn de verwachte wachttijden op dit moment. Wilt u weten hoe lang onze wachttijden daadwerkelijk zijn geweest in de afgelopen tijd? Bekijk dan dit overzicht. Hierin vindt u de daadwerkelijk gerealiseerde wachttijden van de afgelopen 3 maanden volgens de definitie van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hierin vindt u de meest verrichte behandelingen.

Wachtlijstbemiddeling

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximale aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de zogenoemde ‘Treeknorm’), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek (onderzoek) 4 weken. Voor een behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Voor sommige poli-afspraken, onderzoeken en/of operaties van de urologie gelden momenteel langere wachttijden dan gebruikelijk en gewenst. Dit kan er ook voor zorgen dat de tijd tussen het polibezoek en de daadwerkelijke behandeling langer is dan u van ons gewend bent. We begrijpen dat lang(er) wachten nooit fijn is. Zéker niet als u klachten en/of pijn heeft. Onze oprechte excuses voor dit ongemak. We werken hard aan structurele oplossingen om de wachttijden te reduceren en u weer de service te bieden die u van ons gewend bent. Concreet betekent dit onder andere dat het tot februari 2018 voor enkele nieuwe zorgvragen niet mogelijk is een afspraak te plannen.

Verergeren gedurende het wachten uw klachten en/of de pijn? Bel dan met onze polikliniek via het telefoonnummer: 088 320 2500.