Drs. K. (Kim) Urgel is cardioloog in het St. Antonius Ziekenhuis

Drs. K. (Kim) Urgel

Cardiologie

Subspecialismen en aandachtsgebieden

Beeldvorming: echografie, CT-scan, MRI-scan van het hart

Ik vind het heel belangrijk de zorg iedere dag een beetje beter te maken. Want zelfs in een goed ziekenhuis als het St. Antonius, kan de zorg altijd nog beter. En daarin zijn voorop lopen met nieuwe innovaties heel belangrijk. Ik vind het dus heel prettig om te werken in een ziekenhuis waar innovatie een van de speerpunten is.

Mijn aandachtsgebied is beeldvorming (echo, CT, MRI van het hart), maar ook complicaties aan het hart als gevolg van de behandeling van kanker. Veel van deze behandelingen helpen de ziekte genezen, maar beschadigen ook delen van het lichaam die niet ziek waren. Chemo- en radiotherapie kunnen onder andere effect hebben op het hart en de hartkleppen en soms pas jaren later klachten geven. Ik ben nu bezig hiervoor een speciale een polikliniek op te zetten in Utrecht om patiënten die het meeste risico hierop lopen in samenwerking met de oncologen hierop te screenen. Zo kunnen we complicaties vroeg kunnen opsporen, beter kunnen behandelen en grotendeels proberen te voorkomen.
 

Werkervaring

  • 2017 - heden: cardioloog in het St. Antonius Ziekenhuis
  • Daarvoor werkzaam in het Medisch Centrum Leeuwarden, fellowship beeldvorming in het UMC Utrecht en chef de clinique in het Amphia Ziekenhuis

Opleiding

  • Opleiding tot cardioloog: MUMC, Maastricht
  • Opgeleid tot arts: Rijksuniversiteit Leiden

Aanwezig op

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Talen

Nederlands, Engels, Duits, Frans

Wetenschappelijke publicaties

Bekijk alle publicaties van Drs. K. Urgel