Specialismen & behandelcentra

Stomazorg

U krijgt met de poli Stomazorg te maken als u een stoma heeft of deze krijgt. U kunt een stoma nodig hebben, omdat u te maken heeft met een darmziekte, een ontsteking of kanker.

In het St. Antonius Ziekenhuis plaatsen onze maag-darm-leverartsen darmstoma’s en de urologen urinestoma’s. Om deze behandelingen voor de patiënt zo goed mogelijk te laten verlopen, volgen we hierbij een speciaal ontwikkeld zorgproces (zorgpad). De verpleegkundig consulent stomazorg is hierin een belangrijke schakel. De verpleegkundig consulent stomazorg weet alles over uw stoma (en zorg bij een fistel) en is uw vaste aanspreekpunt voor alle zaken rondom uw stoma. U heeft voor de geplande operatie, tijdens uw ziekenhuisopname en als u weer thuis bent contact met deze zorgverlener.

Problemen met uw stoma

Bij problemen met uw stoma die spoed hebben, streven we ernaar binnen 24 uur een afspraak met u maken. In het weekend zal dit voor de maandag daaropvolgend zijn. 

Uw lichaam verandert door de aanleg van de stoma. Hierdoor zijn er verschillende aanpassingen nodig in uw leven. U krijgt te maken met de praktische aspecten van de stoma. Bijvoorbeeld de verzorging van de stoma en de invloed van de stoma op uw werk, vrije tijd, sporten etc. De verpleegkundig consulent stomazorg begeleidt u in dit proces.

Terug naar boven