Home

Veelgestelde vragen naar aanleiding van instorten hellingbanen parkeergarage Nieuwegein

Op zondagavond 26 mei zijn de hellingbanen van de Q-Park parkeergarage in Nieuwegein ingestort. De parkeergarage blijft voorlopig gesloten en is niet toegankelijk. We begrijpen dat het voor veel patiënten en bezoekers lastig is dat zij niet direct naast het ziekenhuis kunnen parkeren. We doen er alles aan om het ongemak zo klein mogelijk te houden en hopen op uw begrip. Op deze pagina vindt u antwoord op veelgestelde vragen.

Parkeergarage Nieuwegein

Dat is nog niet bekend. De eigenaar van de parkeergarage laat dit onderzoeken.

De parkeergarage is op dit moment geheel afgesloten. Wanneer het weer in gebruik kan worden genomen is niet bekend.

De gemeente Nieuwegein geeft aan dat de technische ruimte in de garage vanwege veiligheid niet toegankelijk is. Dit betekent dat het licht vooralsnog niet kan worden uitgezet.

Architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra (GAF), dat zowel de parkeergarage in Nieuwegein als in Utrecht ontwierp, heeft aangegeven dat er geen aanleiding is tot twijfel aan de veiligheid van de parkeergarage in Utrecht. De bouwconstructie van de garage in Utrecht is anders dan die van de parkeergarage in in Nieuwegein. 

Omdat we zorgvuldig willen zijn en het belangrijk vinden dat iedereen zich veilig voelt op al onze locaties, hebben we een onafhankelijk technisch adviesbureau onderzoek laten doen naar de parkeergarage in Utrecht. Uit dit onderzoek blijkt dat de parkeergarage in Utrecht veilig is en in goede staat.

De parkeergarage is van Primevest en wordt beheerd door parkeerexploitant Q-Park. 

Reizen en parkeren locatie Nieuwegein

We vragen u met het openbaar vervoer of met de fiets naar ons ziekenhuis in Nieuwegein te komen, of u te laten afzetten bij de hoofdingang van het ziekenhuis (Kiss & Ride). Heeft u extra begeleiding nodig? Onze vrijwilligers staan voor u klaar. Zij zijn aanwezig in het ziekenhuis, direct na hoofdingang.

Voor actuele informatie over het openbaar vervoer en dienstregelingen kunt u terecht op de websites van U-OVSyntus of 9292.nl.

Komt u toch met de auto? Dan kunt u parkeren bij parkeergarage Stadshuis of parkeergarage Theater. Daar zijn pendelbussen aanwezig om u van en naar het ziekenhuis te brengen. De pendelbus rijdt tussen 06.30 en 21.00 uur en vertrekt elke 6 minuten. Elke 12 minuten vertrekt een pendelbus die geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Houd rekening met ongeveer 30 minuten extra reistijd. Lopen vanaf parkeergarage Stadshuis of Theater naar het ziekenhuis duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Op de plattegrond vindt u meer informatie over de looproute.

U kunt uw naaste bezoeken tijdens de reguliere bezoektijden. We vragen iedereen om met het openbaar vervoer of met de fiets naar ons ziekenhuis te komen. Kunt u alleen met de auto naar het ziekenhuis komen? Dan kunt u parkeren bij de parkeergarage Stadshuis of de parkeergarage Theater. Daar zijn pendelbussen om u van en naar het ziekenhuis te brengen. De pendelbus rijdt tussen 06.30 – 21.00 uur, en vertrekt elke 6 minuten. Vanaf 30 mei is de pendelbus ook rolstoeltoegankelijk. Houd rekening met ca. 30 minuten extra reistijd. Lopen vanaf parkeergarage Stadshuis of parkeergarage Theater naar het ziekenhuis duurt 10 tot 15 minuten.

Na verwijzing door de huisarts, kunt u bij uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp of Eerste Hart Hulp in Nieuwegein parkeren op de parkeerplaats voor de Spoedeisende Hulp. Volg hiervoor vanaf de openbare weg de borden ‘Spoedeisende Hulp’ en meldt u bij de slagboom. 

Alle andere patiënten die met de auto naar het ziekenhuis komen, kunnen parkeren bij de parkeergarages Theater of Stadshuis.

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich veilig voelt, hebben we voor de zekerheid een onafhankelijk technisch adviesbureau onderzoek laten doen naar de fietsenstalling naast de parkeergarage in Nieuwegein. Uit dit onderzoek blijkt dat de fietsenstalling veilig is. 

Helaas hebben wij geen uitrijkaarten voor parkeergarage Stadshuis of parkeergarage Theater.

Door het instorten van de Q-Park parkeergarage naar het ziekenhuis zijn er op dit moment helaas geen aparte invalidenparkeerplaats beschikbaar bij het ziekenhuis in Nieuwegein. We zijn hiervoor een plan aan het uitwerken.

Patiënten/bezoekers kunnen zich laten afzetten bij de hoofdingang van het ziekenhuis (Kiss & Ride). Vervolgens kan er geparkeerd worden in de parkeergarages Stadshuis of Theater. Vanaf daar rijden er pendelbussen naar het ziekenhuis. Voor patiënten/bezoekers die extra begeleiding nodig hebben, staan vrijwilligers klaar. Zij zijn aanwezig in het ziekenhuis, direct na hoofdingang.

Wel of niet doorgaan van de zorg

Ja, de afspraken gaan weer door. De poliklinische afspraken worden waar mogelijk omgezet naar een telefonische- of videoafspraak. Wanneer u niets van ons hoort, verandert er niets aan uw afspraak en gaat deze gewoon door.

Ja, de zorg op andere locaties dan Nieuwegein gaat ook door.

 

Voor bloedafname vragen wij u zoveel mogelijk naar een andere locatie dan Nieuwegein te gaan, of met het openbaar vervoer of de fiets naar Nieuwegein te komen. Op deze pagina vindt u meer informatie over bloedafname op andere locaties.

Indien mogelijk is uw afspraak omgezet naar een telefonische- of videoafspraak. Als dit niet lukt, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak opnieuw in te plannen.

Geparkeerde auto's in parkeergarage Nieuwegein

De garage blijft geheel afgesloten voor nader onderzoek. Tot die tijd is het niet mogelijk om bij deze auto's te komen of er iets uit te halen. Het weghalen van de auto’s zelf is ook nog niet mogelijk. Met de eigenaren van de auto’s is contact opgenomen over het vervolg. 

De spullen zijn veilig. De parkeergarage is volledig afgesloten en alleen toegankelijk voor Q-Park en de onderzoeksraad. Onbevoegden kunnen niet in de garage.

Contact

Voor vragen of opmerkingen over het reizen van en naar en parkeren bij het ziekenhuis in Nieuwegein kunt u bellen naar het belteam parkeren. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 088 320 30 00 van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30 uur.

Terug naar boven