Behandelingen & onderzoeken

Longvlies- en borstvlieskanker (mesothelioom) - behandeling

De medische term is mesothelioom. In de borstkas bevinden zich de longen, elke long is omgeven door een vlies (longvlies) en de borstkas is ook bekleed met een vlies (borstvlies).

Longvlieskanker zal vaak doorgroeien naar omringende weefsels zoals de borstkas, de longen, het middenrif of de organen in de buik. Ook kunnen er uitzaaiingen naar andere organen plaatsvinden.

Op deze pagina snel naar

Meer over longvlies- en borstvlieskanker (mesothelioom) - behandeling

Deze tumor wordt veroorzaakt door inademing van asbestvezels.

Therapie

Er bestaat voor longvlieskanker geen genezende behandeling. De behandeling bestaat uit een combinatie van twee soorten chemotherapie.

Expertise en ervaring

Als uw huisarts u verwijst naar de specialist, dan kunt u in het St. Antonius Kankercentrum rekenen op een behandeling waarbij u als patiënt écht centraal staat. Dat begint al bij het stellen van de diagnose. We willen u zo kort mogelijk in onzekerheid laten. Daarom nemen we bij een verdenking op longkanker binnen 1 werkdag contact met u op voor een afspraak. Zo nodig kunnen we direct starten met het onderzoekstraject. Vaak zijn de onderzoeken bij het eerste gesprek zelfs al gepland, omdat we van tevoren aan de hand van uw gegevens bepalen welke onderzoeken er nodig zijn. Het totale traject van de diagnose en het bepalen van het behandelplan valt hiermee ruim binnen de grenzen die hiervoor zijn opgesteld in de nationale en internationale richtlijnen.

Meer informatie

Websites

Andere relevante websites over longkanker zijn: 

Gerelateerde informatie

Code
LON 73-OD-B-6