Geboortezorg

Neonatologie

St. Antonius Geboortezorg biedt ook alle zorg rondom baby’s die te vroeg geboren zijn (prematuren), extra zorg nodig hebben of ziek zijn (Neonatologie). Omdat wij volgens de visie Family Centered Care werken, staat het gezin centraal in de zorgverlening en worden in principe, moeder en kind nooit gescheiden, ook als moeder en/of kind extra zorg nodig hebben. 

Ze worden samen in de eigen suite verzorgd. Wij vinden het belangrijk dat ouders zoveel mogelijk bij de zorg van hun pasgeboren kind worden betrokken en zoveel mogelijk tijd doorbrengen met hun baby. Onze zorgprofessionals ondersteunen en stimuleren de jonge ouders zoveel mogelijk om hun kindje zelf te verzorgen. Ze kijken waar behoefte aan is en proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de ouders. We willen jullie coachen naar zelfstandigheid in de zorg voor jullie kind. 

Meer informatie over opname van jullie kind

Lees hier meer over ons team en vele andere zaken wanneer jullie kind extra zorg nodig heeft en bij ons is opgenomen.

Wij verlenen zorg op 2 locaties. 

Locatie Nieuwegein

Op onze locatie in Nieuwegein bieden wij zorg aan baby`s die overgeplaatst zijn vanuit een ander ziekenhuis. Wanneer jullie kind overgeplaatst wordt vanuit een academisch centrum vindt dat bij voorkeur plaats naar deze locatie.   

Wij vinden het fijn wanneer ouders zoveel mogelijk aanwezig zijn bij hun kind. De afdeling is ruim opgezet en biedt de mogelijkheid ouders enige privacy te verlenen. We denken graag in oplossingen maar de mogelijkheid om te blijven slapen zijn beperkt.

In Nieuwegein is geen mogelijkheid meer om te bevallen dit vindt plaats op onze locatie Geboortezorg Utrecht/Leidsche Rijn.

Klik hier voor meer informatie over zorg op de afdeling Neonatologie/Post-IC van Geboortezorg te Nieuwegein.

Locatie Utrecht

Op onze locatie in Utrecht verblijven ouders samen met de baby in een neosuite (familiekamer) op de afdeling Geboortezorg. Moeder en baby worden samen in de eigen suite verzorgd. De partner kan blijven slapen. Onze zorgprofessionals ondersteunen de ouders zoveel mogelijk om hun baby zelfstandig te verzorgen. Opname op locatie Utrecht vindt plaats indien de baby een post-menstruele leeftijd heeft van boven de 32 weken en bij St. Antonius Geboortezorg geboren is.

Bekijk ook de mooie film over baby Dorian die 8 weken te vroeg werd geboren en samen met zijn ouders verbleef in een van onze neonatologiesuites. Een mooi praktijkvoorbeeld van de zorg die wij bieden aan te vroeg geboren baby's.

Terug naar boven