Vraag en antwoord Mijn Antonius

Inloggen op het Mijn Antonius-portaal van iemand anders

• Kan ik de gegevens van een andere patiënt bekijken in Mijn Antonius?

Ja, dat is mogelijk. Degene van wie u gegevens wilt inzien moet daarvoor toestemming geven. Ook is het nodig dat wij u beiden goed identificeren.

Om toegang aan te vragen tot het dossier van iemand anders download u dit formulier. (ook verkrijgbaar bij de centrale receptie in het ziekenhuis). Het ingevulde en ondertekende formulier levert u persoonlijk en samen met degene waarvan u toegang tot het dossier wilt krijgen, in bij de centrale receptie in het ziekenhuis. Beiden moet u zich kunnen identificeren aan de hand van een geldig identiteitsbewijs.

• Wat is een gemachtigde?

Een gemachtigde is een ‘wettelijke vertegenwoordiger’ van een patiënt, die namens de patiënt in het patiëntenportaal van de patiënt kan kijken. De gemachtigde kan alles zien en doen in Mijn Antonius, wat de patiënt zelf ook kan zien en doen.

• Hoe krijg ik inzage / kan ik inloggen in het portaal van mijn kind?

Als u ouder bent met ouderlijk gezag, kunt u toegang krijgen tot het medisch dossier van uw kind tot 16 jaar.

Om toegang aan te vragen tot het dossier van uw kind, download u dit formulier. (ook verkrijgbaar bij de centrale receptie in het ziekenhuis). Het ingevulde en ondertekende formulier levert u persoonlijk en samen met uw kind in bij de centrale receptie in het ziekenhuis. Beiden moet u zich kunnen identificeren aan de hand van een geldig identiteitsbewijs.

• Hoe krijg ik inzage / kan ik inloggen in het portaal van mijn familielid?

Om toegang aan te vragen tot het dossier van een familielid download u dit formulier. (ook verkrijgbaar bij de centrale receptie in het ziekenhuis). Het ingevulde en ondertekende formulier levert u persoonlijk en samen met degene waarvan u toegang tot het dossier wilt krijgen, in bij de centrale receptie in het ziekenhuis. Beiden moet u zich kunnen identificeren aan de hand van een geldig identiteitsbewijs.

• Kan ik via Mijn Antonius vragen stellen over een andere patiënt?

Mijn Antonius is gekoppeld aan uw eigen persoonlijke, medische dossier. U kunt dus alleen vragen stellen voor uzelf. Als u gemachtigd bent voor toegang tot de gegevens van een andere patiënt, kunt u wel vragen stellen over deze patiënt.

• Kunnen mijn partner en ik samen één Mijn Antonius account hebben?

Nee, dat is niet mogelijk. Medische informatie is vertrouwelijk. Daarom hebben u en uw partner ieder een eigen Mijn Antonius account. U kunt wel toegang aanvragen tot de gegevens van uw partner. Hiervoor moet uw partner dan toestemming geven. Dit kunt u samen regelen in het ziekenhuis. Neem hiervoor beiden uw geldige identiteitsbewijs mee.

• Kan mijn huisarts of een andere zorgverlener toegang krijgen tot mijn portaal?

Nee. Uw medische gegevens in Mijn Antonius zijn alleen zichtbaar voor u en uw gemachtigden. Uw huisarts of andere zorgverleners kunnen dus niet via Mijn Antonius toegang krijgen tot uw dossier.

Uw zorgverleners in het St. Antonius Ziekenhuis hebben wel toegang tot uw gegevens via het elektronisch patiëntendossier.