Specialismen & behandelcentra

Interne Geneeskunde

Het specialisme Interne Geneeskunde houdt zich bezig met onderzoek naar en behandeling van ziekten van de inwendige organen.

Wij gaan samen met u op zoek naar de mogelijke oorzaak van uw klachten en bespreken een behandelvoorstel waarin uw mening en wensen meegewogen worden. De meeste behandelingen vinden poliklinisch of als dagbehandeling plaats.

Bij onze internisten bent u in goede handen. Wij behandelen klachten van (langdurige) koorts, gewichtsverlies, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk, aderverkalking, infecties en vele andere ziekteverschijnselen en aandoeningen. Op de Spoedeisende Hulp zien wij patiënten met onder andere verhoogde bloeddruk, vergiftigingsverschijnselen, bewustzijnsdaling, allergische reactie, uitdroging, ernstige ontstekingen of een trombosebeen.

Al onze internistenzijn gespecialiseerd in minimaal één van de deelspecialismen, zoals:

  • stofwisselingsstoornissen, afwijkingen in de hormoonhuishouding, schildklieraandoeningen en suikerziekte (endocrinologie);
  • suikerziekte (diabetologie);
  • kanker (oncologie);
  • ziekten van bloed, beenmerg en lymfeklieren, bloedarmoede (hematologie);
  • nierziekten en nierfunctiestoornissen (nefrologie);
  • vaatziekten en cholesterolproblemen (vasculaire geneeskunde).

Tevens zijn er binnen de maatschap Inwendige Ziekten artsen gespecialiseerd in Maag-, darm- en leverziekten (MDL) en Reumatologie.

Interne Geneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis is gespecialiseerd in kankerzorg (oncologische zorg). Meer informatie hierover leest u bij het St. Antonius Kankercentrum. Binnen het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU) werkt het St. Antonius Ziekenhuis samen met andere ziekenhuizen in de regio om patiënten met zeldzame tumoren in de buik (slokdarm, maag, alvleesklier, lever of galwegen/galblaas) de best mogelijke zorg en een betere genezingskans te bieden. Ook op het gebied van hematologie wordt intensief samengewerkt binnen de regio.

In het St. Antonius Ziekenhuis en met name binnen de Interne Geneeskunde veel aandacht voor de oudere patiënt met meerdere aandoeningen (ouderengeneeskunde).

Wetenschappelijk onderzoek

We doen veel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van inwendige ziekten. Het kan zijn dat uw internist u vraagt deel te nemen aan klinisch wetenschappelijk onderzoek. Dit blijft echter altijd uw eigen beslissing.

Binnen de afdeling werken naast specialisten ook co-assistenten en arts-assistenten, aan wie wij graag onze kennis en expertise overbrengen.

Gerelateerd

Terug naar boven