Nieuwsoverzicht

Xiapex injecties niet meer beschikbaar

Helaas is de fabrikant van Xiapex in de Verenigde Staten recent gestopt met de productie van Xiapex. Hierdoor is het medicijn niet meer beschikbaar

De behandeling voor Peyronie, kromstand van de penis met injecties, wordt tot nu toe aangeboden in het St.  Antonius Ziekenhuis bij de poli mannenzorg, onderdeel van urologie. Deze behandeling heeft goede resultaten met een hoge tevredenheid van de patiënten.

Helaas is de fabrikant van Xiapex in de Verenigde Staten recent gestopt met de productie van Xiapex. Hierdoor is het medicijn niet meer beschikbaar. Wij betreuren dit zeer en moeten dan ook stoppen met deze behandeling. Er zijn gelukkig nog wel enkele andere behandelmogelijkheden zoals een operatie of een behandeling met de vacuümpompLees hier meer.

Mocht u een vragen hebben en een telefonisch consult wensen dat kunt u contact opnemen via 088 - 320 25 00.

Dr. JJH Beck, uroloog en Mw. JP Verkerk-Geelhoed, VS, poli mannenzorg

Meest gestelde vragen en antwoorden

1. Waarom is de fabrikant hiermee gestopt?

Het stoppen van de productie heeft niets te maken met de kwaliteit van het middel. Voor zover bij ons bekend is het een goed middel zonder bijwerkingen of complicaties. Het stoppen van de productie heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat dit product waarschijnlijk onvoldoende winstgevend is voor de fabrikant.

2. Is of komt er nog een alternatief middel?

Op dit moment niet. Helaas kan de Europese distributeur het middel ook niet meer leveren. Wij kunnen helaas niet in de toekomst kijken, maar voor dit moment is het definitief dat dit middel niet meer leverbaar is,

3. Wat moet ik nu doen, ik zou net starten met deze behandeling?

Patiënten die nog niet zijn gestart met deze behandeling (maar al wel een eerste consult hebben gehad) kunnen, zolang de voorraad strekt, nog behandeld worden.
Helaas is dit niet het geval voor patiënten die nog geen 1e consult hebben gehad. Neem contact met uw arts op om te overleggen wat voor u de mogelijkheden zijn.

4. Ik zit midden in mijn behandeling, wat moet ik doen?

Patiënten die middenin hun behandeling zitten kunnen wij nog helpen zolang de voorraad strekt. Neem contact op met uw arts om te overleggen wat voor u de mogelijkheden zijn.

5. Wat zijn de alternatieven?

Wij blijven vanzelfsprekend wel de operatieve behandeling aanbieden. Daarnaast bieden we behandeling met de vacuümpomp aan. In de eerste fase, waarin de kromstand nog niet stabiel is of nog pijnlijke erecties bieden we ook behandeling aan.

Terug naar boven