Orthopedie

Heuprevisie

heuprevisie

Bij een heuprevisie wordt de heupprothese vervangen. Een ingreep die mevrouw de Jong onlangs onderging in het St. Antonius Ziekenhuis. Twintig jaar geleden kreeg mevrouw de Jong elders een nieuwe heup, waar ze jarenlang veel plezier aan had. 

Na een val kwam mevrouw de Jong terecht in een ziekenhuis in Nederland, waar ze dachten aan een botkneusing. Vanwege de hevige pijn werd mevrouw opgenomen in een revalidatiekliniek. Bij thuiskomst uit de revalidatiekliniek had ze nog altijd veel pijn en de huisarts maakte een spoedafspraak bij het St. Antonius Ziekenhuis. Daar bleek dat de heup toch gebroken was. De val had ervoor gezorgd dat de prothese los was komen te zitten en deze moest vervangen worden. 

“Dokter Nick Leegwater zorgde ervoor dat ik zo snel mogelijk geopereerd kon worden”, blikt mevrouw de Jong terug op de ingreep. “Hij legde duidelijk uit wat er ging gebeuren en dat was heel fijn.” Eerst moest er nog apart instrumentarium komen, omdat de prothese een andere is dan in het St. Antonius wordt geplaatst. 

Na de ingreep ging het herstel helaas niet zo voorspoedig als gehoopt. Uiteindelijk was nog een extra opname nodig om de heup te spoelen. Er was een verdenking op een infectie, maar dit bleek gelukkig toch niet geval.

Het is belangrijk in dit soort gevallen adequaat te handelen aangezien een infectie in het bot voor heel veel problemen kan zorgen en dit moet ten alle tijden voorkomen worden.

Inmiddels gaat het goed met mevrouw de Jong. De revalidatie verloopt voorspoedig. “Ik heb alweer auto gereden”, vertelt ze. “Ik ben vooral dankbaar dat de pijn weg is en ik meteen geholpen kon worden.” Dokter Leegwater is ook tevreden over het uiteindelijke resultaat. Het allerbelangrijkste is dat mevrouw de Jong haar zelfstandigheid en bewegingsvrijheid weer terug heeft. 

Terug naar boven