Orthopedie

Tjitske Cazemier: "Ik kreeg de aandacht en zorg die ik nodig had"

Tijdens het sporten liep Tjitske Cazemier een knieblessure op. Ze bracht een bezoek aan de huisarts: "hij vermoedde dat ik een scheurtje in mijn meniscus had." Toen de klachten na een aantal maanden nog niet verdwenen, verwees de huisarts haar door naar de orthopeed. "Uit het onderzoek bleek dat er inderdaad een scheurtje inzat." Tjitske werd in het St. Antonius Ziekenhuis geopereerd.

Tjistke: "In november 2011 ben ik geopereerd aan mijn meniscus en ik kan niet anders zeggen dan dat ik supertevreden ben over zowel de ingreep als het hele proces eromheen. Van binnenkomst tot ontslag heb ik me welkom gevoeld en kreeg ik volop de aandacht en zorg die ik nodig had.

In de operatiekamer werd ik vriendelijk ontvangen door de ok-verpleegkundige en de anesthesist. Hoewel ik natuurlijk zenuwachtig was voor de ingreep, werd ik al snel op mijn gemak gesteld. De ruggenprik werd snel en vakkundig gegeven, en ik kreeg bij iedere stap een duidelijke uitleg over wat er precies op mijn rug gebeurde. Dat vond ik erg fijn, want hierdoor kon ik me goed ontspannen.

Tijdens de operatie vond ik het erg leuk dat ik mee mocht kijken op de monitor en van dr. Speth uitleg kreeg over alle onderdelen van mijn knie. Ik zag duidelijk de rafels bij de binnenste meniscus hangen die dr. Speth vervolgens wegknipte met een minuscuul schaartje. Ik had van tevoren niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om mee te kunnen kijken!

Ook in de uitslaapkamer werd ik goed opgevangen. Je voelt je toch kwetsbaar als je onderlichaam verdoofd is, maar ik werd goed in de gaten gehouden. Daarnaast werd ik als medisch geval gezien maar als persoon: er werd met me overlegd en niet over me heen gepraat.

Ik hoop natuurlijk dat ik voorlopig gezond van lijf en leden blijf, maar als ik weer zo'n ingreep zou moeten ondergaan, dan zou ik beslist weer voor het St. Antonius kiezen."

Foto van een gescheurde meniscus

Voor de operatie: Tjitske's gescheurde meniscus

Foto van de meniscus na de operatie

Na de operatie: de meniscus is 'bijgeknipt'

Terug naar boven