RFA staat voor radiofrequente ablatie. Door gebruik te maken van radiogolven wordt een tumor door verhitting verwijderd.
Expertise en ervaring
Het St. Antonius Ziekenhuis, het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) en het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, werken samen aan de behandeling van maag-, lever-, alvleesklier-, slokdarm- en galwegkanker. Voor de behandeling van deze zeldzame kankersoorten hebben de 3 ziekenhuizen het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU) opgericht. Ook het Diakonessenhuis Utrecht en Ziekenhuis Rivierenland participeren in deze samenwerking. Bekijk de voorlichtingsfilm met uitleg hoe de ziekenhuizen samenwerken en wat dat betekent voor patiënten.
Binnen het RAKU worden jaarlijks ruim 130 leveroperaties uitgevoerd. Hiermee is het RAKU een van de grootste behandelcentra voor levertumoren in Nederland. De gevolgen hiervan zijn:
-
Goede uitkomsten door veel kennis en expertise
Het is bekend dat de kans op complicaties na een operatie afneemt als een operatie vaak wordt uitgevoerd in een ziekenhuis.
-
Vrijwel alle mogelijke behandeltechnieken aanwezig
Door de ruime ervaring met (complexe) leveroperaties en onze expertise met nieuwe technieken voor de behandeling van levertumoren, kunnen wij voor elke individuele patiënt de beste behandeling kiezen.
Toegangstijden/wachtlijsten
Op de afdeling houden we de toegangstijd (de wachttijd tussen het aanvragen van het onderzoek en de uitvoering ervan) nauwlettend in de gaten. Desondanks kan het zijn dat deze wachttijd soms langer is dan u en wij zouden wensen. Wij vragen uw begrip hiervoor.