Dermatologie

Dermatologie

Het specialisme Dermatologie houdt zich bezig met de diagnose en behandeling van huidziekten. Hierbij kunt u denken aan eczeem, psoriasis, huidkanker, moedervlekken, open been en spataderen.

U kunt in het St. Antonius Ziekenhuis terecht voor bijna alle onderzoeken en behandelingen op het gebied van dermatologie.

Dermatologie in het St. Antonius Ziekenhuis

Het specialisme Dermatologie biedt een compleet pakket aan onderzoek en behandelingen, op alle gebieden van het specialisme. De dermatoloog heeft meerdere middelen ter beschikking bij het stellen van de diagnose. Bijvoorbeeld dermatoscopie (speciale loep met verlichting) om moedervlekken te beoordelen, huidbiopten voor microscopisch onderzoek door de patholoog-anatoom, plakproeven en priktesten om allergieën op te sporen en duplexonderzoek om de doorgankelijkheid van bloedvaten te onderzoeken. 

Vooruitstrevende zorg

Bij Dermatologie maken we gebruik van de nieuwste behandelmethoden en -technieken. We zijn vooruitstrevend op veel gebieden binnen ons specialisme. Hierbij kunt u denken aan de behandeling van diverse vormen van huidkanker (onder andere met Mohs’ micrografische chirurgie)  spataders, eczeem en psoriasis. Andere behandelingsmogelijkheden zijn: zalven, medicijnen, stikstof, operatief verwijderen van huidafwijkingen, wegbranden (coaguleren) van huidafwijkingen, wegspuiten (scleroseren), zwachtelen, lichttherapie bij psoriasis of eczeem, laserbehandeling van spataderen, overmatige beharing en vaatproblemen zoals couperose en wijnvlekken.

Zorg op maat

Niet iedere patiënt is hetzelfde. Een bepaalde ziekte kan zich bij de een anders uiten dan bij de ander. Als u voor behandeling naar de poli komt, streven we er daarom naar om deze zo veel mogelijk af te stemmen op wat het beste bij uw situatie past.

Inloopspreekuur ‘Check je Plek’

Heeft u een verdacht plekje gevonden of denkt u dat een moedervlek heeft die van kleur, vorm of dikte verandert? Dan kunt u elke dinsdagochtend tussen 09.30 en 10.30 uur terecht in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht bij het inloopspreekuur ‘Check je plek’ om dit plekje te laten onderzoeken. Hiervoor heeft u wel een verwijzing van uw huisarts nodig.

Komt u naar het inloopspreekuur 'Check je plek', dan meldt u zich bij de Polikliniek Dermatologie, Route 86 in onze ziekenhuislocatie Utrecht. U kunt zich vanaf 08.00 uur aanmelden. Patiënten worden gezien op volgorde van aanmelding. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat er (te) veel patiënten komen en het inloopspreekuur ‘vol’ zit. In dit geval krijgt u alsnog een afspraak op de polikliniek om de huidafwijking met spoed te laten beoordelen. U kunt voor meer zekerheid ook de polikliniek Dermatologie bellen (T 088 320 54 00) om een afspraak in te plannen. 

Samenwerking

Ons team bestaat uit deskundige en toegewijde medewerkers. We werken nauw samen met dermatologisch verpleegkundigen, physician assistants, een huidtherapeut, een bandagist en gespecialiseerde doktersassistenten. 

Toon meer over Dermatologie

Aandachtsgebieden

De dermatologen in het St. Antonius hebben speciale expertise in de behandeling van: 

  • huidkanker
  • eczeem
  • psoriasis
  • huidgerelateerde allergie
  • spataders

Meer weten?